ÜRO julgeolekunõukogu koht maksab aastas neli miljonit (11)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Eesti jaoks tegi tugevalt kampaaniat ka president Kersti Kaljulaid, kes käis meie kandidatuurile tuge otsimas mitmes Aafrika riigis.
Eesti jaoks tegi tugevalt kampaaniat ka president Kersti Kaljulaid, kes käis meie kandidatuurile tuge otsimas mitmes Aafrika riigis. Foto: Presidendi kantselei

Kui Eestil peaks reedesel hääletusel minema õnneks edestada Rumeenia kandidatuuri, valitakse meid aastateks 2020–2021 ÜRO julgeolekunõukogu ajutiseks liikmeks.

Ehkki Rumeenia on välisministeeriumi sõnul väga kõva konkurent, hindab poliitikaküsimuste asekantsler Paul Teesalu (pildil) Eesti šansse heaks.

«Tunneme hetkel, et Eesti positsioon on üpris hea ning toetust oleme saanud erinevatelt ÜRO liikmesriikidelt, mis annaks juba alust loota kiiret lõppmängu,» arvas Teesalu. Teisalt tunnistas ta, et midagi ei ole veel kindel, kuna varasem hääletuskogemus on näidanud, et kõik kokkulepped ei pruugi pidada ning minevikus on hääletuspäevad kaasa toonud palju üllatusi. Selleks, et võita, tuleb salajasel hääletusel saada 193 liikmesriigi häältest enamus.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles