Trump Suurbritannias: miks kandsid esileedi ja kuningliku pere naised kohtumistel vaid valget?

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: GOERGE ROGERS/WPA-Pool/SIPA / GOERGE ROGERS/WPA-Pool/SIPA

Melania Trump, kuninganna Elizabeth and Cambridge'i hertsoginna Catherine kandsid kõik pidulikul kohtumisel valgeid kleite. See tekitas inimestes huvi, kas riietus oli juhuslik või oli selle taga mõni sisulisem sõnum.

USA president Donald Trump külastab oma kaasaga Suurbritanniat. Esmaspäeva õhtul toimus suursugune õhtusöök, mille riietuse etiketiks oli valge lips. Kuninganna polnud aga kaugeltki ainus naine, kes saabus tähtsale kohtumisele valges kleidis. Sama riidevaliku olid teinud ka USA esileedi Melania Trump ja hertsoginna Catherine. Kõrge visiidi ajal kandisid Melania ja Cornwalli hertsoginna Camilla samuti valgeid kleite. Kokkusattumus?

Foto: Yui Mok / PA Wire/PA Images

Naistel on selliste ürituste puhul vaba voli valida endale meelepärast värvi kleit, kirjutab Today. On võimalus, et kuninglik koda hoiatas USA esileedit stiilivaliku koha pealt ning koordineerimine oli sihipärane. Teisalt on valge värv poliitmaastiku üritustel olnud naiste võimustamise sümboliks. Valget värvi kandsid muuhulgas naised 20. sajandi alguses, kui võitlesid enda hääleõiguse eest. Sarnase avalduse tegid Ameerika Ühendriikide Kongressis demokraatliku partei naised 2017. aastal, kui president esmakordselt kongressi kõnetas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles