«Kaubanduskeskuste pidu hakkab läbi saama» (4)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Colliers Internationali Eesti partneri Margus Tinno sõnul hakkab konkurentsi tihenemisega kaubanduskeskuste omanike lihtne elu läbi saama.
Colliers Internationali Eesti partneri Margus Tinno sõnul hakkab konkurentsi tihenemisega kaubanduskeskuste omanike lihtne elu läbi saama. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Maailma ühe suurima äri ärikinnisvara konsultatsioonifirma Colliers Internationali Eesti partner Margus Tinno rääkis, et välismaise kapitali osakaal on ärikinnisvaras läinud langusesse ning pangad on muutunud järjest konservatiivsemaks. Müüa tahaksid aga paljud, eriti kaubanduskeskuste omanikud, kelle lihtne elu hakkab konkurentsi tihenemisega läbi saama. 

Margus Tinno rääkis, et olukord kaubanduskeskuste turul on muutunud, sest pinda on juurde tulnud – kõik suuremad keskused on laienenud ja laienemas ning uut ka lisandumas. Klientide arvu puhul kehtib Tallinnas aga ühendatud anumate seadus ehk tarbijaid juurde ei tule ning olemasolevad jagunevad erinevate keskuste peale ära.

«Meie kui nõustajad tunnetame ka seda selgelt, et kui veel neli-viis aastat tagasi olid suurematel keskustel näpud püsti ja elu lill, siis nüüd on see muutunud. Kui toona saadi ise hakkama ja mingit abi vajatud, siis nüüd oleme nõustajatena peaaegu kõikidele keskustele mingisugust tööd teinud. See näitab, et status quo on muutunud,» ütles ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles