Tallinna vanglast põgenenud mees tabati Peterburis (1)

Andres Einmann
Copy
Venemaa föderaalne karistuste täideviimise teenistus andis Tallinna vanglast põgenenud Aleksandr Suhotski Eestile üle.
Venemaa föderaalne karistuste täideviimise teenistus andis Tallinna vanglast põgenenud Aleksandr Suhotski Eestile üle. Foto: Justiitsministeerium

Vene politsei pidas kolmapäeval Peterburis kinni Aleksandr Suhotski, kes põgenes 2015. aastal Tallinna vanglast ja kes on sellest ajast tagaotsitav.

Vene uudisteportaali Fontanka teatel pidasid politseinikud Suhotski kinni rutiinse dokumentide kontrolli käigus.

Politseinikud kontrollisid kolmapäeval kella 16 paiku Sadovaja tänaval Suhotski dokumente. Politseinikes tekkis kahtlus, et ta dokument on võltsitud ja mees toimetati asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Seal selgus, et tegemist on juba neli aastat rahvusvaheliselt tagaotsitava staatuses oleva Aleksandr Suhotskiga.

Kohus võttis Suhotski vahi alla ja ta paigutati eeluurimisvanglasse. Eestile meest praegu veel välja ei anta, kuna enne mõistetakse tema üle Venemaal kohut dokumentide võltsimise eest. Pärast seda antakse mees Eestile välja.

Aleksandr Suhotski põgenes koos kaasvang Eduard Mihhailoviga Tallinna vanglast ööl vastu 10. oktoobrit 2015. Mehed lõhkusid põgenemiseks aknatrellid ning ronisid vanglapiirde remondiks kasutatavaid tellingu osi üksteise otsa ladudes piirdest üle.

Aleksandr Suhotski oli vahistatud narkokuriteo kahtlusega ning ta ootas kohut. Põgenemise ajal oli mees 36-aastane, praegu on ta 40-aastane.

Mehed põgenesid Tallinna vangla vanast hoonetekompleksist, mis asus Magasini tänaval. Praeguseks on Tallinna vangla kolinud uude moodsasse hoonetekompleksi Harjumaale Rae valda.

Justiitsministeeriumi vanglate valdkonna asekantsler Priit Kama ütles 2015. aastal pärast vahistatute põgenemist, et vahialuste põgenemist tuleb Eesti vanglateenistuses harva ette ning see on pigem vanade vanglate probleem. Ta tunnistas, et vangid ei oleks tohtinud saada tellinguid sel viisil kasutada ja seetõttu läks Tallinna vanglas ülevaatamisele alltöövõtjate töökorraldus.

Tollal 24-aastase Eduard Mihhailovi sai vanglateenistus kätte 2016. aasta esimestel tundidel. Vanglaametnikud võtsid mehe kinni uusaastaööl Ida-Virumaal.

Eesti justiitsministeerium kinnitas vanglapõgeniku tabamist

Justiisministeerium teatas täna, et ka nende andmetel on rahvusvaheliselt tagaotsitav Aleksandr Suhotski Venemaal tabatud.

«Riigiprokuratuur on taotlenud Suhotski välja andmist Eesti Vabariigile,» teatas justiitsministeerium.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles