Elva pussitaja ei tunnista end tapmiskatses süüdi (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Mullu Elvas noaga tuttavat meest rünannud Meelis Saar end tapmiskatses süüdi ei tunnistanud.
Mullu Elvas noaga tuttavat meest rünannud Meelis Saar end tapmiskatses süüdi ei tunnistanud. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Neljapäeval kell 10 algas kohus möödunud aasta 4. novembril Elvas tuttavat pussitanud Meelis Saare üle. Süüdistatav end tapmiskatses süüdi ei tunnistanud. 

Meelis Saare kaitsja sõnul ei olnud tegemist tapmiskatsega, vaid rüseluse käigus ettevaatamatusest tekkinud kehavigastusega.

Mullu 4. novembril toimus Elvas Saare elukaaslase korteris jooming, kus viibis ka hiljem Saare noarünnaku ohvriks langenud mees. Prokurör Tatjana Tamm kirjeldas süüdistust tutvustades, et Meelis Saar oli oma elukaaslasega tülli läinud ning ajal, mil elukaaslane rääkis temaga telefonitsi, sekkus sündmusesse hilisem kannatanu, rabades Saare elukaaslaselt telefoni ning hakates ise olukorda klaarima.

Pärast telefonivestlust sattus kannatanu Saarega maja ees kokku ning olukord kujunes teravaks. Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt lõi 47-aastane Saar Kirde tänaval kortermaja välisukse ees tahtlikult 31-aastast meest ühel korral noaga südame piirkonda ja põhjustas sellega kannatanule eluohtliku tervisekahjustuse. Kortermajast välja jõudnud tuttavad takistasid Saare tegevust ja kutsusid kiirabi, tänu sellele jäi kannatanu ellu. Kannatanu vajas korduvat elustamist ja operatsiooni. Haiglast pääses ta välja enne jõule.

Väidetavalt võttis Saar sündmuskohalt põgenedes kaasa noa, millega ta kannatanut oli rünnanud. Prokurör ütles, et sündmuskohalt leiti ka teine nuga, mis ei kuulunud Saarele.

Kaitsja sõnul kuulus sündmuskohal olnud nuga kannatanule ning Saare rünnak oli hoopis hädakaitse. Teisisõnu ei tunnistanud Saar end noarünnakus ja tapmiskatses süüdi.

Kannatanu ei mäleta enda sõnul juhtunust midagi – teab vaid nii palju, kui teised on talle hiljem rääkinud.

Saar ja kannatanu olid juba aastaid tuttavad ning enne seda vahejuhtumit viisakalt läbi saanud. «Sinna korterisse jõudes olin ma juba pump. Kui ma joon õlut ja viina, siis ei mäleta ma midagi,» ütles kannatanu.

Kohtuistungid Saare süüasjas peaks praeguse plaani kohaselt kestma juuni keskpaigani. Kohus võib tapmiskatse eest karistada kuue- kuni viieteistaastase vangistusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles