Linnamäe suurendab osalust Apollos

BNS
Copy
Apollo kino Tartus Eedeni keskuses.
Apollo kino Tartus Eedeni keskuses. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Margus Linnamäe suurosalusega UP Invest suurendab osalust Apollo Groupis ja saab sellega Apollo üle ainuvalitseva mõju.

UP Investi juhatuse liige Sven Nuutmann kommenteeris BNS-ile, et tegemist on tavapärase vastastikku kasuliku majandustehinguga, kus osapooled jõudsid omavahel kokkuleppele.

«Igapäevategevuses see mingit muutust Apollo Groupi ettevõtetes ei too, jätkub sama strateegia ja [jätkab] sama juhtkond,» lisas Nuutmann.

Ta lisas hiljem, et Apollo Grupil on ees agressiivne laienemine ja kasv nii Eestis kui ka teistes riikides, mille tulemusena on investeerimismahud suured. «Seetõttu võtab investeerimisettevõte UP Invest tugevama rolli Apollo rahastamises, et kõik projektid saaksid realiseeritud. Lisaks vaatab Apollo Grupp ka aktiivselt turul ringi, eesmärgiga laieneda uutesse endale huvipakkuvatesse valdkondadesse. Apollo eesmärk on kasvada Baltikumi suurimaks meelelahutusettevõtteks,» selgitas Nuutmann.

Siiani on 55-protsendise osalusega UP Investil ja 45-protsendise osalusega Sandbachil olnud Apollo Groupi üle ühine valitsev mõju. Sanbachi omanike hulgas on Ivar Vendelini kõrval rida Apollo juhte. Tehingu tulemusena on UP Investil edaspidi Apollo Groupis ainuvalitsev mõju, selgub konkurentsiameti teatest.

UP Investi omanikud on 78 protsendiga Margus Linnamäe ning 20 protsendiga Ivar Vendelin. Läbi ettevõtete on UP-i omanduses ka uudisteagentuur BNS ja Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles