Peeter Järvelaid: Väikesele printsile mõeldes lastekaitsest (1)

Peeter Järvelaid
Copy
Jenny Kruse viis lastekaitsepäeval lapsi merele. Tulevikus võiks olla nii, et sel päeval ei rõhutataks niivõrd lastekaitset, vaid tähistataks üht toredat laste päeva.
Jenny Kruse viis lastekaitsepäeval lapsi merele. Tulevikus võiks olla nii, et sel päeval ei rõhutataks niivõrd lastekaitset, vaid tähistataks üht toredat laste päeva. Foto: Gertrud Alatare

Meil on aastas erinevaid pidu- ja lipupäevi. Emadepäev, isadepäev ja lastekaitsepäev. Tuleb tunnistada, et lastekaitse teema on nüüd ajakirjanduses üha enam jutuks ja lastele elamisväärse keskkonna loomisest on hakatud rääkima aina rohkem.

Järjest jõuab meediasse lugusid laste kehalisest väärkohtlemisest, vaimse ja psüühilise terrori all elamise mõjust veel nii tihti ei räägita. Kui räägitaksegi, siis sageli veidi kampaania korras.

Probleem on sedavõrd oluline, et vahel ehmatab ühiskond sellest valgustusest ära. Ühiskonnana soovime sageli elada teadmises, et meie elus on vägivald elu äärealal, itte meie enda vahetus läheduses.

Vaatan meie meedias esinevaid poliitikuid või nendega kaasa löövaid ajakirjanikke, kes ilmutavad nii palju viha ja vihkamist, et mul tekib lausa hirm: neil on ju pere, kus kasvavad lapsed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles