Ugalas algasid proovid lavastusega "Kuidas minust sai HAPKOMAH"

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Kaasapanus: foto lavastustrupist
Kaasapanus: foto lavastustrupist Foto: Heigo Teder

Algasid proovid oktoobris publiku ette jõudva Ugala teatri uuslavastusega “Kuidas minust sai HAPKOMAH”, mille lavastab Vallo Kirs ning dramatiseerib Jim Ashilevi. Näitlejatena teevad kaasa TÜ VKA teatrikunsti 13. lennu tudengid.

Lavastus põhineb samanimelisel raamatul, milles sisalduvad lood narkosõltuvusest Eestis jahmatasid tuhandeid lugejaid juba siis, kui need ilmusid järjejutuna portaalis Nihilist.fm. Autor pseudonüümiga HAPKOMAH rääkis brutaalse detailitäpsusega sellisest Eestist, mida keegi meist ei taha tunda, kuid mis ometi varitseb siinsamas kõrval: kõrvalkorteris, kõrvaltoas, kõrvalistmel. Kroonik HAPKOMAH seab meid fakti ette: see kõik on reaalne. See juhtub meiega siin ja praegu.

“Kuidas minust sai HAPKOMAH” esietendub Ugala teatri väikeses saalis 16. oktoobril ning sobib vaatamiseks alates 14. eluaastast. Kunstnikuna on lavastusmeeskonda kaasatud Nele Sooväli, muusikalise kujunduse loob Mart Rauba ja laulusõnad Sass Henno. Liikumisjuht on Jaanika Tammaru, videokunstnik Kärt Petser ja valguskunstnik Villu Konrad. Lavastaja assistent on Tõnis Veelmaa (TÜ VKA). Laval  on TÜ VKA teatrikunsti 13. lennu tudengid Rainer Elhi, Mihkel Kuusk, Ruuben-Joosua Palu, Miika Pihlak, Karmel Naudre, Maria Paiste ja Marion Tammet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles