Euroopa noored rääkisid Kääpal keerulistel teemadel

Indrek Sarapuu
Copy
Kääpa koolis korraldatud kokkusaamisel osales 11 õpetajat ja 21 õpilast partnerkoolidest, lisaks kohalikud noored.
Kääpa koolis korraldatud kokkusaamisel osales 11 õpetajat ja 21 õpilast partnerkoolidest, lisaks kohalikud noored. Foto: Indrek Sarapuu

Võru valla Kääpa koolis said hiljuti kokku õpetajad ning õpilased Soomest, Saksamaalt, Horvaatiast, Hispaaniast ja Ungarist, lisaks kohalikud noored. Arutleti sotsiaalmeedia plusside ja miinuste, internetiturvalisuse ning digitaalse jalajälje üle. Samuti püüti eristada valeuudiseid tõestest.

Tegemist oli osaga Erasmus+ programmist, mille käigus kohtuvad koolipered üle Euroopa. Arutelul Kääpa koolis osales 11 õpetajat ja 21 õpilast partnerkoolidest, lisaks võõrustajad. Eesti-poolne eestvedaja oli Kääpa kooli õpetaja Aiki Jõgeva. Tema sõnul soovitakse kujundada ennekõike aktiivseid kodanikke, kes mõistavad, et Euroopa koostöö tugineb üksteisemõistmisel, kus keegi ei pea loobuma oma rahvuslikest eripäradest.

Jõgeva tõdes, et juba aastaid on õhus küsimus, kas Euroopa Liit ikka on hea moodustis või mis sellest saab. «Brittide otsus ja kontrollimatu sisseränne tekitavad lahendamata küsimusi. Need on keerulised teemad, aga vähemalt meie oma partnerkoolides oleme seisukohal, et Euroopa rahvad võiksid püüda kokku hoida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles