Mati Ombler: Voronov võttis altkäemaksu mitu korda kuus (4)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Altkäemaksu võtmine oli Aleksei Voronovi jaoks rutiinne tegevus, mida tuli igal kuul ette korduvalt.
Altkäemaksu võtmine oli Aleksei Voronovi jaoks rutiinne tegevus, mida tuli igal kuul ette korduvalt. Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler ütleb, et kui ühe inimese kätte jõuab liiga suur võim, siis on see julgeolekuoht.

Enne kui käerauad märtsi lõpus Aleksei Voronovi randmete ümber kinni klõpsatasid, oli ta üks Narva mõjukamaid inimesi, kelle heakskiiduta ei paigaldatud linnas naljalt ainsatki toru ega ehitatud ühtegi hoonet. Nüüd, vaid mõni kuu hiljem, on tehtud kohtuotsus ning endine linnavolinik ja Narva vee-ettevõtte juht vaatab suvepäikest läbi trellide. Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler räägib, kuidas Voronovi ilus elu nii kiiresti pea peale pöördus.

Tallinna Sadama korruptsioonilugu jõudis kohtusse alles neli aastat pärast kahtlusaluste kinnipidamist. Aleksei Voronov seevastu jõudis kohtusse kaks kuud pärast vahistamist ning sai juba ka karistuse. Kuidas seekord kõik nii kiiresti käis?

Siin on mitme asjaolu kokkulangevus. Üks on see, et meil õnnestus teha head tööd tõendite kogumisel, ja seejärel sai vastaspool aru, et neil on kergem nõustuda ja proovida saada kõige lihtsam võimalikest variantidest. Teine asi oli see, et me ei kaevunud nii kaugesse minevikku.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles