Kingo soovib tegutseda eeskätt riigisiseselt (5)

BNS
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu väliskomisjoniga kohtunud IT- ja väliskaubandusminister Kert Kingo soovib tegutseda eeskätt riigisiseselt, kuid on valmis osalema kõige olulisematel välisvisiitidel, vahendas ERRi «Aktuaalne kaamera».

Väliskomisjoni esimehe, keskerakondlase Enn Eesmaa sõnul on näha, et minister alles elab rolli sisse. Komisjoni aseesimees, reformierakondlane Marko Mihkelson aga nendib, et ministril pole mingit ettekujutust, mida ta järgneva nelja aasta jooksul tegema hakkab.

Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Kert Kingo nimetab oma eesmärgiks vältida välismajanduse ääremaastumist. «Üks ülesanne on ju aidata Eesti ettevõtteid välisturgudele. Selleks on meil oma ametnikud tööl sihtriikides. Nüüd ongi vahendada vaja, minister saab hakata võtta suuna näiteks siseriiklikule poolele,» ütles Kingo.

Küsimusele, kas tema hinnangul pole välissuunas vaja enam samme astuda, vastas Kingo, et seda ei ole ta öelnud. «Kunagi pole piisav. Alati saab paremini, alati saab rohkem, aga praegune minu suund on aidata järele ka meie siseriiklikku elu,» lausus ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles