Peruu saadab välja 50 reegleid rikkunud Venezuela kodanikku

Copy
Peruu migratsiooniametnikud Venezuela sisserändajaid lennukile panemas.
Peruu migratsiooniametnikud Venezuela sisserändajaid lennukile panemas. Foto: Guadalupe Pardo / REUTERS

Peruu saadab välja 50 Venezuela kodanikku, keda kahtlustatakse riiki sisenemisel neid puudutava informatsiooni võltsimises või varjamises, teatasid neljapäeval võimuesindajad.

Peruu president Martin Vizcarra saadab meedia hinnangul sellega sõnumi Venezuela migrantidele - järgige seadusi või kannatage tagajärgede käes.

Alates 15. juunist saavad Venezuela kodanikud Perusse siseneda vaid passi ja viisaga, mis on välja antud pealinnas Caracases asuvas Peruu konsulaadis.

Peruu migratsiooniametnike info kohaselt on viimastel aastatel riiki saabunud rohkem kui 700 000 Venezuela kodanikku.

Venezuelast ja teistest Ladina-Ameerika riikidest pärit inimesed taotlevad rekordilistes hulkades asüüli Euroopa riikides, selgus aprillis avaldatud andmetest.

Veebruaris taotles Euroopa riikides, nende seas Šveitsis ja Norras asüüli 57 000 inimest. Süürlaste järel moodustasid suurima asüülitaotlejate grupi venetsueellased, selgub Euroopa Liidu varjupaigaküsimuste tugiameti (EASO) andmetest.

Veebruaris esitas varjupaigataotluse 3995 Venezuela kodanikku, mida oli 51 protsenti enam kui jaanuaris ja pea kolm korda enam kui läinud aasta samal ajal, märkis EASO.

Venezuela nägi aasta esimestel kuudel poliitilise ja majandusliku kriisi süvenemist, kui opositsiooniliider Juan Guaidó kuulutas end riigi ajutiseks presidendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles