Tänavu avatakse Tallinnas mitu uut bussiliini

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Ühistransport.
Ühistransport. Foto: Joakim Klementi / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Sel aastal on kavas mitme ühissõidukiliini pikendamine ning ka mitme uue liini avamine, selgus abilinnapea Andrei Novikovi vastusest linnavolikogus esitatud arupärimisele.

Nii on käesolevaks aastaks kavandatud bussiliini nr 61 Astangu – Järve haigla pikendamine mööda Astangu tänavat kuni Paldiski maanteeni (lõpp-peatus Kotermaa tänaval) ning uue bussiliini nr 62 avamine Väike-Õismäe ja Tähetorni tehnopargi vahel, mis hakkab teenindama ka Kotermaa ja Moonalao tänavate arenduspiirkonda. Peale selle on kavas sel aastal avada uus otseliin (ekspressliin) Väike-Õismäe ja Ülemiste City piirkondade vahel.

«Reidi tee valmimisel on planeeritud avada ka uus liin Lasnamäe ja Põhja-Tallinna linnaosade vahel. Lisaks uute liinide avamisele või olemasolevate liinide pikendamisele tegeleb Tallinna transpordiamet pidevalt ka nende ühistranspordiliinidega, mille täituvus on liiga suur või mille väljumised toimuvad liiga harva. Nii uute liinide avamise kui ka olemasolevate liinide pikendamise või väljumiste arvu suurendamise jaoks on vajalik täiendava veeremi, bussijuhtide ning finantsvahendite olemasolu,» selgitas Novikov vastuses arupärimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles