Tehing tehtud: Real ostis Chelseast ligi 100 miljoni euro eest Eden Hazardi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Eden Hazard.
Eden Hazard. Foto: OZAN KOSE / AFP

Madrid Reali jalgpalliklubi teatas, et jõudis Londoni Chelseaga kokkuleppele Eden Hazardi ülemineku osas. Real maksis 28-aastase ääreründaja eest Chelseale ligi 100 miljonit eurot, mis võib erinevate boonustega tõusta kuni 150 miljonini.

«Chelseast lahkumine on minu karjääri suurim ja raskeim otsus,» andis Hazard sotsiaalmeedia vahendusel teada. «Ma loodan, et mõistate mind. Pidin oma karjääris alustama järgmist peatükki, et unistuste poole püüelda. Armastasin siin iga hetke,» lisas Hispaaniasse siirduv Hazard.

13-kordset Meistrite liiga võitjat Reali ja Hazardi seostati viimastel aastatel vaat et pea igas üleminekuaknas, kuid erinevatel põhjustel tehingut ei toimunud. Nüüd on see aga tehtud ja Hazard hakkab järgmisel hooajal kandma Reali särki. Ta sõlmis klubiga viieaastase lepingu, ent ametlikult saab temast Reali mängija 13. juunil, kui Belgia pallivõlur läbib meditsiinilise kontrolli.

«Klubi jätab Edeniga kurbusega hüvasti. Kuigi tegime talle selgeks, et soovime tema jätkamist, siis austame tema otsust võtta vastu uus väljakutse teises riigis ja täita oma lapsepõlveunistus mängida Madridi Realis,» kommenteeris Hazardi lahkumist Chelsea direktor Marina Granovskaja. «Ta oli siin veedetud aja jooksul professionaal ja suurepärane inimene, kellega oli rõõm koostööd teha.»

Hazard alustas profikarjääri Prantsusmaa kõrgliigaklubis Lille, kus belglane mängis aastatel 2007-2012 ja tuli nii riigi meistriks kui ka karikavõitjaks. Inglismaa tippu kuuluv Chelsea maksis 2012. aasta suvel tema eest umbkaudu 35 miljonit eurot.

Chelseaga krooniti Hazard kahekordseks Inglismaa meistriks ja kahekordseks Euroopa liiga võitjaks. Lisaks võitis ta Chelsea koosseisus korra nii Inglismaa karika kui ka liigakarika. Kokku osales Hazard, kes nimetati neljal hooajal Chelsea parimaks mängijaks, Londoni sinise klubi eest 352 mängus ja lõi neis 110 väravat.

Viimase mängu pidas Hazard Chelsea ridades eelmisel nädalal, kui Euroopa liiga finaalis saadi 4:1 jagu linnarivaal Arsenalist. Hazard lõi lahkumismängus kaks väravat ja andis ühe resultatiivse söödu.

Ühtlasi on Hazard juba teine Reali suurost ses üleminekuaknas, sest hiljuti maksti Saksamaa kõrgliigaklubile Frankfurdi Eintracht 21-aastase serblasest tipuründaja Luka Jovici eest 60 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles