Mart Helme sõnul koostab siseministeerium migratsioonipoliitika suhtes seadusemuudatusi (12)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Siseminister Mart Helme ja rahvastikuminister Riina Solmani vastuvõtt siseministeeriumis
Siseminister Mart Helme ja rahvastikuminister Riina Solmani vastuvõtt siseministeeriumis Foto: Tairo Lutter

Euroopa Liidu siseministrite kohtumisel toetasid ministrid osaliselt ebaseaduslike sisseränadajate tagasisaatmise kiirendamist ja tõhustamist ning Eesti siseministeerium valmistab Mart Helme sõnul ette seadusemuudatusi, mis annaks rändekriisi puhul Eesti piiril ametkondadele vabamad käed.

Praeguseks on Euroopa Liidu võimekus migratsiooniga toime tulla oluliselt paranenud võrreldes 2015. aastaga ning selle tingib asjaolu, et suudetakse tagasi saata need inimesed, kelle olukord ei ole nii keeruline, et neil oleks õigus rahvusvahelisele kaitsele ehk pagulase staatusele, et tõhustada tagasisaatmist, loodab Euroopa Liit abi saada karmimatest reeglitest ja tähtaegadest, edastas «Aktuaalne kaamera».

Esmakordselt siseministrite kogunemisel Eestit esindanud Mart Helme (EKRE) ütles, et ta ei ole oma kriitilist meelt Euroopa migratsioonipoliitika suhtes kaotanud ning Eesti valmisoleku tõstmiseks võimalikuks rändekriisiks on plaanis seadusemuudatused.

«Me võtame maha tähtajad asüülitaotlejate puhul, kui neid tuleb sadu ja sadu korraga, et saame inimesi paigutada mitte üksnes asüülikeskustesse, vaid me võime neid paigutada, kui neid on sadu ja tuhandeid, ka koolidesse ja rahvamajadesse, et me ei pea neile tagama kõiki neid asüülitaotleja hüvesid, tugiisikut ja kõiki neid rahalisi toetusi, sest see käiks ka Eesti riigile üle jõu, kui see on nii massiline,» selgitas Helme.

Küsimuses kuidas liikuda edasi asüülisüsteemi reformiga seistakse jätkuvalt paigal Euroopa Liidus.  «Need läbirääkimised, et lõpuks leida raskuskese, mille peal on kõik nõus seisma, see võtab väga kaua aega,» nentis siseminister Mart Helme «Aktuaalsele kaamerale».

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles