G20 finantsjuhid arutavad globaalrahanduse kohandamist

Copy
USA rahandusminister Steven Mnuchin (vasakul) G20 kohtumisel Jaapanis Fukuokas.
USA rahandusminister Steven Mnuchin (vasakul) G20 kohtumisel Jaapanis Fukuokas. Foto: AP/Scanpix

G20 rahandusministrid ja keskpankade juhid arutavad laupäevasel kohtumisel Jaapanis võimalusi globaalrahanduse kohandamiseks uueneva ajaga ning võimalikke ohte üleilmsele majandusele seoses USA ja Hiina kaubandusõjaga.

USA rahandusminister Steven Mnuchin vastas eitavalt küsimusele, kas teised Fukuoka kohtumisel osalevad rahandusjuhid on väljendanud muret seoses USA presidendi Donald Trumpi Ühendriikide kaubavahetuspuudujäägi vastase ristiretkega.

Trump ja tema administratsioon on kinnitanud, et Washingtoni poolt viimase aasta jooksul Hiina ekspordile kehtestatud miljarditesse dollaritesse ulatuvad tariifid loovad USA ja teiste riikide ettevõtetele uusi ärivõimalusi. Mnuchin tunnistas Fukuokas siiski, et Euroopas, Hiinas ja teistes piirkondades on kasv aeglustunud. 

«Olen kuulnud mureväljendusi, et kui me sama teed jätkame, võivad tekkida probleemid. On nii võitjaid kui ka kaotajaid,» ütles rahandusminister. 

USA-Hiina suhted on järsult halvenenud pärast kaubanduskõneluste ummikusse jooksmist mai esimeses pooles. Kaks suurriiki on kehtestanud tariifid 360 miljardi väärtuses kahepoolsele kaubandusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles