Gert Krestinov võitis viimase Kiviõli öökrossi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Kiviõli öökrossi start.
Kiviõli öökrossi start. Foto: Rauno Kais

Tänavu viimast korda peetava Kiviõli motofestivali raames sõideti laupäeva õhtul soolode sõukross, kus võistlesid mitmed kiired Eesti ja naaberriikide sõitjad.

Kuna tegemist oli viimase Kiviõlis peetava öökrossiga, siis seekord oli esikoht veidi erilise kui tavaliselt. Heitlus tiitlile oli äärmiselt intensiivne.

Kvalifikatsioonisõidu võitis üpris kindlalt Gert Krestinov (Kawasaki) venelase Vjatšeslav Golovkini (KTM) ees. Kolmandana ületas lõpujoone Hans Priidel (KTM).

Esimeses õhtuses finaalis sai parima stardi Golovkin, kelle sabas kihutas Krestinov. Noored mehed võitlesid ratas-ratta vastu terve sõidu ning Krestinov sai oma tahtmise sõidu keskel, kui suutis konkurendist mööduda. Kaksik kihutas teistelt eest ning edestas lõpuks kolmandaks tulnud Aleksei Vinogradovit (KTM) kümne sekundiga.

Teine sõit kulges sarnaselt esimesele, kuid selle erinevusega, et Krestinov möödus Golovkinist alles sõidu viimases faasis. Vinogradov võttis taas kolmanda koha.

Viimases sõidus startis jälle kõige paremini Golovkin, kuid seekord Krestinovi rünnakud ebaõnnestusid ja eestlane pidi leppima teise kohaga. Kolmanda koha osas erilisi üllatusi ei tulnud, kui taas vuhises kolmandana üle lõpujoone Vinogradov.

Kolme sõidu kokkuvõttes saavutas viimase Kiviõli öökrossi esikoha Krestinov (72 punkti) Golovkini (69 p) ja Vinogradovi (60 p) ees. Esikuuikusse rahva ette lavale astusid lisaks esikolmikule ka Priidel (53 p), Kairo Katkosilt (48 p) ja venelane Daniil Balandin (45 p).

«Stardid mul seekord hästi välja ei tulnud ja pidin vaeva nägema, et esimeseks tulla, kuna Golovkin sõitis väga hästi. Viimases sõidus ma ei hakanud liigseid riske võtma, kuna õues oli juba üpris pime ning mulle piisas võiduks ka teisest kohast,» kommenteeris oma edukat õhtut Krestinov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles