Kevin Saar võitis Kiviõlis EM-etapi

Postimees Sport
Copy
Kevin Saar
Kevin Saar Foto: MXmania

Quadide Euroopa meistrivõistluste teine etapp toimus sel nädalavahetusel Kiviõli krossirajal. Kodupubliku rõõmuks võttis kindla etapivõidu Kevin Saar. Kahe etapi järel hoiab Saar maksimaalsete punktidega liidrikohta.

Quadidel näitas Kevin Saar juba eilses kvalifikatsioonis, et väga raske on eestlasele vastu saada. Avasõidus võttiski Saar stardivõidu ja kellelgi teisel enam liidrikohale seejärel asja ei olnudki. Saar suurendas iga ringiga edumaad ning võttis lõpuks kindla võidu.

Alguses teisel kohal sõitnud Patric Turrinist (Itaalia) möödus peagi Mike Van Grisven (Holland), kes sõidu ka teisena lõpetas. Turrini tuli finišisse kolmandana. Eestlastest suutsid ainsana veel punktikohale tulla Olari Saarme ja Sander Lakiza, kes lõpetasid sõidu 19. kohal ja 20. kohal. Esikümne koha eest võidelnud Martin Filatov pidi sõidu tehnilise rikke tõttu katkestama.

Ka teises sõidus tegi Saar väga hea stardi ja ta asus taas sõidu liidriks. Sarnaselt esimesele sõidule hakkas ta kohe konkurentidega vahet kasvatama. Võidust võis teda ilma jätta vaid tehniline rike, kuid seda õnneks ei juhtunud ja Saar võitis ka teise sõidu. Sarnaselt avasõidule tuli teisena finišisse Mike Van Grisven. Kolmanda koha võttis Roman Gwiazda (Poola). Meie meestest olid punktikohal veel Sander Lakiza (17. koht), Indrek Uusmaa (19.koht) ja Indrek Pukk (20.koht).

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Kevin Saar. Teise koha sai 44 punktiga Mike Van Grisven ning kolmanda koha 38 punktiga Patric Turrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles