Küsitlus: USA Iowa osariigis on viis demokraati teistest ette rebinud

Copy
USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv endine asepresident Joe Biden 4. juunil New Hampshire'i osariigis Concordis kampaaniaüritusel.
USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv endine asepresident Joe Biden 4. juunil New Hampshire'i osariigis Concordis kampaaniaüritusel. Foto: Reuters / Scanpix

USA Iowa osariigis on on demokraatide presidendikandidaadiks pürgijatest viis saavutanud teiste ees arvestatava edumaa, selgus pühapäeval küsitlustulemustest. 

Televõrgu CNN, kohaliku uudistekülje Des Moines Register ja meediaagentuuri Mediacom uuringust selgus, et Iowas on enam kui 20 demokraatide presidendikandidaadiks pürgija seas teistest ette rebinud viis poliitikut - Joe Biden, Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Pete Buttigieg ja Kamala Harris.

Populaarseim kandidaat on küsitluse järgi endine asepresident Biden 24 protsendiga, talle järgneb 16-protsendise toetusega Vermonti senaator Bernie Sanders.

Massachusettsi senaatorit Warrenit eelistab 15 ja Indiana linnapead Buttigiegi 14 protsenti küsitletuist. 

Viiendana on rohkem kui viieprotsendine toetus ette näidata senatis California osariiki esindaval senaatoril Kamala Harrisel, keda eelistab seitse protsenti küsitletuist. 

Harrisele järgnevad kaheprotsendise toetusega endine kongresmen Beto O'Rourke ja Minnesota senaator Amy Klobuchar. 

Teiste kandidaatide toetus oli üks protsent või väiksem. 

Küsitluse veamäär oli neli protsenti. 

Ehkki valimisvõitlus käib juba täie hooga ja demokraatide esimesed teledebatid peetakse 26. ja 27. juunil Miamis, on erakonna eelvalimiste alguseni veel üle pooe aasta aega.

Demokraadid alustavad presidendivalimiste eelvalimisi jaanuaris ja Iowa osariik hääletab traditsiooniliselt esimesena. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles