Värskelt väljas: Vaata esimesi kaadreid Andres Puustusmaa krimimaigulisest «Kohtunikust» Malmsteni ja Avandiga (1)

Spekter
Copy
Mait Malmsten filmis «Kohtunik»
Mait Malmsten filmis «Kohtunik» Foto: Acme Film

Ilmunud on Andres Puustusmaa värskeima linateose «Kohtunik» filmiplakat. «Kohtuniku» peaosades astuvad üles Mait Malmsten («Kertu», «Rotilõks») ja Märt Avandi («Vehkleja», «Punane elavhõbe»).

Musta huumoriga vürtsitatud road movie «Kohtunik» on Eesti-Vene koostööfilm, mis esilinastub Eesti kinodes sellel sügisel, 6. septembril. Filmi maailmaesilinastus toimub aga juba 17. juunil Shanghai rahvusvahelisel filmifestivalil, mis on üks viieteistkümnest A-klassi filmfestivalist maailmas.

Mait Malmsten kehastab filmis kohtunikku, kes esindab rangeid seadusi ja reegleid. Kui ta oma järjekordsel kohtuistungil määrab pikaajalise vanglakaristuse naisele, hakkab teda jälitama süüdimõistetud naise vend, keda mängib Märt Avandi. Vend leiab, et langetatud otsus on ebaõiglane ning nõuab, et kohtunik oma otsust muudaks. Meeste vahel tekkinud konflikti tõttu saab aga ühtäkki õigusemõistjast endast kurjategija.

Märt Avandi filmis «Kohtunik»
Märt Avandi filmis «Kohtunik» Foto: Acme Film

Suutmata oma süütegu tunnistada, põgeneb kohtunik Soome. Oma teekonnal teisel pool lahte, satub ta erinevatesse koomilistesse olukordadesse ja kohtab kummalisi inimesi. Irooniast hoolimata ei õnnestu mehel oma südametunnistuse eest pageda ning tehtud vigade heastamiseks naaseb ta kodumaale.

Kõrvalosades teevad veel kaasa Jaan Rekkor, Lee Trei, Kaie Mihkelson ja Sakari Kuosmanen. Film lavastajaks ja stsenaristiks on Andres Puustusmaa, keda kinokülastaja teab filmide «Rohelised kassid», «18-14» ja «Punane elavhõbe» režissöörina.

«Kohtunik»
«Kohtunik» Foto: Acme Film

Filmi operaator on Andrey Kulpin, monteerija Andreas Lenk, helirežisöör Indrek Soe ning režissööri assistent Anti Reinthal. Filmi muusika on loonud Priit Pajusaar. «Kohtuniku» produtsent on Katerina Monastyrskaya. Filmi tootis Leo Production ja levitab ACME Film.

«Kohtunik» linastub 6. septembrist kinodes üle Eesti.

 

«Kohtunik»
«Kohtunik» Foto: Acme Film
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles