Miks katkestas Boris Johnson telefonikõne Donald Trumpiga?

Copy
Boris Johnson (vasakul) ja Donald Trump ÜROs 2017. aastal.
Boris Johnson (vasakul) ja Donald Trump ÜROs 2017. aastal. Foto: Li Muzi / imago images / Xinhua / Scanpix

Ühendkuningriigi endine välisminister ja praegune Konservatiivse Partei juhikandidaat Boris Johnson ei osanud oodata telefonikõnet USA president Donald Trumpilt ning pidas seda tema kulul tehtavaks naljaks.

Briti ajalehele The Sunday Times antud intervjuus rääkis Johnson, et sai telefonikõne inimeselt, kes väitis end töötavat peaministri residentsis. Kõne tuli ajal, mil Trump viibis eelmisel nädalal visiidil Ühendkuningriigis.

Johnsoni sõnul oli kõne teinud isikul kerge iiri aktsent. Johnsonile öeldi, et USA president soovib temaga rääkida ning öeldi, et ta ühendatakse Trumpiga.

Johnson vastas telefonis: «Kõigile Radio Kilkenny kuulajatele, ma ei langenud hetkekski õnge.» Seejärel vajutas ta telefonikõne kinni. Siiski jäi Johnsonit miski kripeldama ja ta otsustas ise peaministri residentsiga ühendust võtta ning uurida, kas Trump püüdis tõepoolest helistada.

Ta sai teada, et USA president oligi tahtnud temaga suhelda. Lugu sai aga õnneliku lõpu ja meestel õnnestus omavahel maha pidada 20 minutit kestnud kõne. Ilmselgelt oli vestlus mõlema poliitiku jaoks positiivne, sest Trump avaldas Ühendkuningriigis viibides Johnsonile toetust. Selle eest kritiseeriti Trumpi, sest diplomaatiliste tavade kohaselt ei sekku riigipea teise riigi siseasjadesse.

Johnsoni skeptilisest suhtumisest võib aga aru saada. Eelmisel aastal langes ta naerualuseks, kui talle helistanud isik väitis, et on Armeenia uus peaminister Nikol Pašinjan. Mehed pidasid maha 18 minutit kestnud telefonikõne, mis hiljem internetti üles laeti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles