Eesti käsipallikoondise abitreener eelseivatest valikmängudest: tahame võita

Postimees Sport
Copy
Eesti käsipallikoondis
Eesti käsipallikoondis Foto: Tairo Lutter

Täna koguneb Tallinnas Eesti meeste käsipallikoondis, et lõpetada 2020. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksari. Seni punktita Eesti kohtub kahes viimases mängus esmalt koduses Kalevi spordihallis 13. juunil Hollandiga ning kolm päeva hiljem Koperis finaalturniiri pääsme juba kindlustanud Sloveeniaga.

Eesti koondise peatreener Thomas Sivertsson kutsus koondisse 17 pallurit, kellest mängule võib üles anda 16. Tugevamatest jäävad eemale vigastusest taastuv Mait Patrail ning treeneritega kokkuleppel ka pika ja väsitava hooaja alles laupäeval lõpetanud Dener Jaanimaa.

«Ehkki edasipääsuvõimalusi pole, on meie eesmärgiks valikturniir korralikult lõpetada. Nii treenerid kui mängijad näevad ja teavad, et oleme teinud tublisti tööd. Nüüd oleks tore, kui see kajastuks ka tulemuses. Mängijad on motiveeritud ja kuigi tegu on pika hooaja lõpuga, valmis selle ühe nädala veel panustama,» kinnitas koondise abitreener Martin Noodla.

Rahvusmeeskonna ettevalmistus algas tegelikult juba nädal tagasi, kui tosin pallurit käisid Rootsis laagris. Peatreener Sivertssoni kodulinnas Halmstadis tehti viis päeva tööd nii isekeskis kui ühistreeningutel Rootsi 11-kordse meistri IK Drotti mängijatega. Viimasega mängiti ka üks sõpruskohtumine.

«Üks põhjus laagri korraldamiseks oli kindlasti tõsiasi, et meie mängijad saabuvad koondisse erineva taseme pealt. Osadel lõppes hooaeg juba kuu aega tagasi, samas mängis Karl Toom alles laupäeval Saksamaal viimase liigamängu. Tegime Halmstadis nii tõsiseid trenne kui käisime ka rannakäsipalli mängimas,» sõnas Noodla.

«Nüüd algab Tallinnas juba rutiinne töö mängudeks ettevalmistumisel – videoanalüüsid, palli- ja taktikatreeningud. Tuleb edasi lihvida seda, mida oleme aasta jooksul juurutanud. Kindlasti turgutame ka hooaja lõpuks väsinud vaimu, kuigi Rootsis oli näha, et ükski mees pole vormil ega tujul kaduda lasknud,» rõõmustas Eesti ekskoondislane ja tänane treener.

«Hollandil on juures Prantsusmaal palliv mängujuht Luc Steins. See tähendab, et nende mäng kindlasti muutub ja usutavasti kiiremaks. Samuti jäime võõrsil hätta nende kõrge 6-0 või siis 5-1 kaitsega ja peame selle vastu tegutsemisega vaeva nägema. Loomulikult tahame võita või siis vähemalt punktiarve avada,» lausus Noodla.

EM-valikturniiri 4. alagrupis jätkab nelja vooru järel täiseduga Sloveenia. Lätil on kuus ja Hollandil kaks silma, Eesti on seni punktita. Viimane kodumäng ehk lahing Hollandiga algab neljapäeval, 13. juunil Kalevi spordihallis kell 19:30. Oktoobris kaotas Eesti võõrsil tulemusega 25:35 (10:17).

Eesti koondis EM-valikmängudeks Hollandi ja Sloveenia vastu: Rasmus Ots (Bergischer HC), Hendrik Varul, Henri Sillaste, Henri Hiiend, Alfred Timmo (kõik Põlva Serviti), Robin Oberg, Markus Viitkar ja Armis Priskus (HC Tallinn), Martin Johannson (Bukaresti Steaua), Armi Pärt (Schwerini Mecklenburger Stiere), Jürgen Rooba (HIF Karlskrona), Karl Roosna (HSG Krefeld), Kaspar Lees (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), Andris Celminš (RK Maribor Branik), Karl Toom (TV Emsdetten), Kristo Voika (TSG Söflingen), Sten Maasalu (Siuntio IF). Peatreener Thomas Sivertsson, treenerid Martin Noodla ja Janne Ekman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles