FOTOD: selgus tänavune maailma aasta ettevõtja

PM Majandus
Copy
EY Maailma Aasta Ettevõtja 2019 Brad Keywell
EY Maailma Aasta Ettevõtja 2019 Brad Keywell Foto: EY

Tehisintellekti tarkvara loova ettevõtte asutaja Brad Keywell nimetati Monacos toimunud ärifoorumil EY maailma aasta ettevõtjaks 2019, olles sellega kolmas Ameerika ettevõtja, kes selle tunnustuse konkursi 19-aastase ajaloo jooksul pälvinud on. Eestit esindas võistlusel pliiakude ümbertöötlemistehase Ecometal AS omanik Tõnis Kaasik.

Keywell on paljudele tuntud kui vautšerite veebilehe Groupon üks asutajatest, ent tunnustuse pälvis ta peamiselt tööstusettevõtetele tehisintellekti tarkvara loova ettevõtte Uptake Technologies ülesehitajana. Kõigest nelja aastaga ettevõtte asutamisest ületas Uptake Technologiesi väärtus kahe miljardi dollari piiri, pakkudes selle aja peale tööd enam kui 750 inimesele.

«Bradi kirg, uudishimu ja armastus ettevõtliku elustiili vastu on olnud aluseks tema poolt loodud viiele ettevõttele, mis on saavutanud ükssarviku staatuse, pakkudes sellega tööd tuhadetele inimestele üle maailma. Tema juhtimisstiil on seotud kirega muuta ümbritsevat maailma positiivsemaks ja ületada väljakutseid, mis paljud teised sunniks teekonnal peatuma,» kirjeldas EY globaalne esimees ja tegevjuht Mark Weinberger.

«Ettevõtjaks olemine ei tähenda ainult piiride purustamist, see tähendab intuitiivsema ja otsetee leidmist sinna, kuhu sa soovid välja jõuda. Revolutsioon andmete kogumises ja soov esitada globaalsetele ettevõtetele väljakutseid on kõigest algus. Minu eesmärk on ettevõtjana luua pikaajalisi ja kestlikke lahendusi maailma kõige suurematele majanduslikele ja sotsiaalsetele väljakutsetele,» ütles Brad Keywell.

EY Maailma Aasta Ettevõtja grupifoto
EY Maailma Aasta Ettevõtja grupifoto Foto: EY

Konkursil Eestit esindanud Tõnis Kaasiku poolt 1999. aastal asutatud pliiakude ümbertöötlemistehases töötab 60 inimest ja igal aastal töötleb ettevõte ümber enam kui 20 000 tonni akusid. Kaasiku sõnul tõstatati nii žürii kui ka teiste ettevõtjatega kohtudes korduvalt küsimused tema pühendumisest ja missioonitundest. Žüriiga vesteldes tunti huvi ka Ida- ja Kesk-Euroopa keskkonnaprobleemide ja ringmajanduse kohta.

EY maailma aasta ettevõtja ärifoorum toimus Monacos 5.–9. juunil 2019. Mullu läks EY maailma aasta ettevõtja tiitel esimest korda Ladina-Ameerikasse ning selle sai 1979. aastal tegevust alustanud kinnisvaraarendaja Rubens Menin. Eestit esindasid mullusel galal Taxify asutajad Markus ja Martin Villig. Maailmas üks suuremaid ettevõtjate tunnustamiseks loodud traditsioone sai alguse 1986. aastal USAst. Eesti osales EY maailma aasta ettevõtja konkursil tänavu üheteistkümnendat korda.

EY Eesti aasta ettevõtja konkursi koostööpartnerid on Lexus, LHV, Creditinfo ja Postimees Grupp.

EY Eesti aasta ettevõtja 2019 Tõnis Kaasik
EY Eesti aasta ettevõtja 2019 Tõnis Kaasik Foto: EY
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles