Romek Kosenkranius: Pärnu ootab ja vajab lennuvälja

Romek Kosenkranius
Copy
20 miljoni eurone investeering Pärnu lennujaama peab andma maakonna turismile uue hingamise.
20 miljoni eurone investeering Pärnu lennujaama peab andma maakonna turismile uue hingamise. Foto: Mailiis Ollino

Pea kaks aastat tagasi, 2017. aasta sügisel panime tollase majandus- ja komminkatsiooniministri Kadri Simsoni ja AS Tallinna Lennujaama juhatuse esimehe Piret Mürk-Dubout’ga käed alla kokkuleppele, mis nägi ette Pärnu lennujaama renoveerimise 2020. aasta suveks. 20 miljoni euro eest saab linn umbes kahe kilomeetri pikkuse uue lennuraja, lennujuhtimissüsteemid ja terminali korraga 160 lendaja vastuvõtuks.

Tegemist on Pärnumaale üle aastate suurima riikliku investeerimisotsusega eelkõige maakonna turismi arengu heaks ja sellesse panustavad nii ettevõtjad, omavalitsused kui riik. Kokkulepe ei tulnud kergelt, sellele eelnes aastatepikkune võitlus Pärnu lennujaama ellujäämise eest.

Meenutuseks, et 2012. aastaks oli Pärnu 2,5 kilomeetri pikkuse lennuraja seisund muutnud juba nii kehvaks, et üle kuuetonnise stradimassiga lennukitel keelati siin üldse maanduda. Siis lõppesid mõni aasta varem alanud tellimuslennud Soome linnadest ja Euroopa odavlennufirmad kaotasid viimasegi huvi Pärnusse lendamise vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles