Coop Pank sügisel börsil

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Coop
Coop Foto: Pm

Coop Pank teatas eile, et algavad ettevalmistustööd börsile minekuks ning aktsiate esmane avalik emissioon ehk IPO võib toimuda kõige varem juba sügisel.

Investoritel on uudise üle hea meel. Naisinvestorite klubi asutaja Kristi Saare ütles, et arvestades Tallinna börsi suurust, tervitatakse igat uut ettevõtet. «Seda, kas investeerida Coop Panka või mitte, saan öelda siis, kui prospekt ja muu vajalik info on olemas. Samas on väga hea, et kohalikele väikeinvestoritele antakse võimalus investeerida. Ma optimistlikult loodan, et see emissioon tuleb panga ülesehitust arvestades selline, et väikeinvestoritel on eelis,» ütles ta.

Ka investor Jaak Roosaare kiitis, et börs täieneb. Küsimusele, kas ta ka Coop Panga aktsiat ostaks, vastas ta, et ilmselt küll, kui mõistliku hinna eest pakutakse. Mõistlik hind oleks Roosaare sõnul praeguste börsil olevate pankade LHV ja Šiaulių panga vahepealne. «Ma arvan, et kui muud näitajad on sarnased, siis ma eelistaks LHVd, aga kui on odavam, siis võiks mõelda,» ütles Roosaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles