Leppega või leppeta? Mida arvavad tooride juhikandidaadid Brexitist? (1)

Copy
Kaheksa kandidaati Briti konservatiivide juhi kohale.
Kaheksa kandidaati Briti konservatiivide juhi kohale. Foto: PA Wire/Scanpix

Suurbritannia peaministriametist lahkuva Theresa May kohta himustab üksteist kandidaati, kellel on Euroopa Liidust lahkumisest väga erinevad arusaamad.

Avaldame ülevaate valitsusjuhi kandidaatidest ja nende vaadetest selle kohta, kas Suurbritannia peaks EList lahkuma May saavutatud leppega, ilma leppeta või panema Brexiti hoopis teisele rahvahääletusele.

Nii nagu May ametiaega varjutas Brexit, on ka tema järeltulija valimise päevakorrapunkt number üks Ühendkuningriigi lahkumine Euroopa Liidust 31. oktoobril. May jääb ametisse, kuni Konservatiivne Partei valib uue juhi, kes peaks astuma ametisse ilmselt juuli lõpus.

Nii mõnigi kandidaat, muu hulgas üks favoriite Boris Johnson, on olnud May saavutatud leppe suhtes kriitiline ja lubab lahkumise üksikasjad uuesti Brüsseliga läbi rääkida või lahkuda parema leppeta jäämise korral EList ilma alusdokumendita.

Samuti tekitab vastuolusid lubadus jätta tasumata May ja Brüsseli kompromissina kokku lepitud mitme miljardi euro suurune lahkumisarve, see on aga toonud Euroopa Liidult teravat kriitikat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles