Trumpi endine kabinetiülem tegi kannapöörde ja liitus mereväega

Copy
Donald Trump (vasakul) ja Reince Priebus 2016. aastal pärast Trumpi valimisvõitu.
Donald Trump (vasakul) ja Reince Priebus 2016. aastal pärast Trumpi valimisvõitu. Foto: Jim Watson / AFP / Scanpix

Endine Valge Maja kabinetiülem Reince Priebus tegi oma karjääris kannapöörde ning liitus USA mereväega, kirjutab The Hill.

Asepresident Mike Pence’i poolt juhitud tseremoonial sai Priebusest eile ametlikult mereväelane. 47-aastane mees võeti tegevteenistusse ning talle omistati lipniku auaste. Tseremoonial osalesid mitmed USA poliitikud ja tuntud ühiskonnategelased. Näiteks oli kohal mereväe reservohvitser ja Priebusega samal ajal Valges Majas pressisekretärina töötanud Sean Spicer, kes edastas endisele kolleegile Twitteri kaudu õnnitlused.

Merevägi ei kommenteerinud The Hillile Priebuse tegevteenistusse võtmist, kuid teada on see, et ta hakkab töötama Washingtonis ning vastutama mereväe inimressursi eest. 

Washington Post teatas detsembris, et Priebus on esitanud avalduse mereväega liitumiseks. Sellele järgnes mitu kuud kestnud protsess, mille käigus sai ta muu hulgas soovituskirja endiselt kaitseministrilt erukindral James Mattiselt.

Priebus kirjutas oma taotluses, et soovis mereväega liituda pärast seda, kui viibis Valge Maja ovaalkabinetis ajal, mil president Donald Trump kohtus teenistusülesannete täitmisel hukkunud mereväe eriüksuslase perekonnaga. Priebus oli Trumpi esimene kabinetiülem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles