Katseprojekt võimaldab retsepte pikendada apteegist lahkumata

Copy
Benu apteek. Foto on illustratiivne.
Benu apteek. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Volmer

Benu apteek alustab katseprojekti, mis annab võimaluse pikendada lõppevaid retsepte apteegist lahkumata.  

Benu apteegi teenuste arendusjuht Maria Otsa sõnul on apteekides sagedane olukord, kus  inimesed avastavad, et nende retsept on lõppenud. «Lisaks on nagu nimelt sellisel puhul kas kell palju või käes nädalavahetus ning perearstid pole kättesaadavad. Küll on kohe vaja saada kas beebipille või midagi muud hädavajalikku,» selgitas Otsa. 

Retsepte pikendavad süsteemiga MinuDoc liitunud perearstid, kes annavad pikendatud retsepti mittepsühhotroopse toimega ravimite korral ning pärast inimese digilooga tutvumist. Uudne süsteem on kooskõlas kõrgendatud nõudmistega meditsiiniteenuse osutamisel, millest üks eeldus on inimese autentimine ja tema tervisetaustaga tutvumine. 

Retseptide pikendamine käib helikindlas kioskis, kus inimene saab ekraanile vajutades sisestada vajaliku info – oma andmed, ravimi toimeaine ja nii edasi – ning seejärel liigub retseptipikenduse taotlus üle interneti arstini. Veerand tunni jooksul saab inimene oma telefoni SMSi kas retsepti pikendamise teate või siis põhjendusega, miks retsepti ei ole võimalik pikendada. 

Maria Otsa sõnul on kaugkliinikul veel ka videokõne funktsioon, mis võimaldab suhelda arstiga ka silmast silma  ning saada konsultatsiooni nii eesti, vene kui ka inglise keeles. «Integreeritud esmatasandi nõustamine koos  apteekri teenustega on suund, millega soovime parandada lihtsamate terviseprobleemide lahendamise kättesaadavust, mis omakorda vähendab erakorralise meditsiini osakonna ja ka perearstide koormust,» selgitas Otsa. 

Põhjamaades ainulaadse lahenduse võttis kasutusel Benu apteek koos Minudoc.ee virtuaalkliiniku platvormiga. Lisaks kiirele ja mugavale retsepti pikendamisele on võimalik privaatses kioskis saada videokõne kaudu perearstilt nõu ka delikaatsematel teemadel. Nõustamisvõimalus on nii eesti, vene kui inglise keeles. 

Minudoc.ee on meditsiinivaldkonna uuenduslik kaugteenus, mis võimaldab inimesel  distantsilt saada kvalifitseeritud arstilt ja apteekrilt isikustatud nõu. Platvormil on esindatud 12 eriala ja üle 40 nõustaja alates apteekritest ja perearstidest ning lõpetades dermatoloogide, psühholoogide ning füsioterapeutidega. Minudoc on Eestis tegutsenud alates oktoobrist 2018 ja selle aja jooksul on platvormilt abi saanud üle tuhande inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles