Riigikogu sai erivajadusega inimeste spordi ja liikumise toetusrühma (1)

BNS
Copy
Sotsiaaldemokraatide juht Indrek Saar.
Sotsiaaldemokraatide juht Indrek Saar. Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu 14 saadikut moodustasid teisipäeval erivajadustega inimeste spordi ja liikumisharrastuse toetusrühma sooviga aidata kaasa, et erivajadustega lastel ja täiskasvanutel oleksid paremad võimalused teha sporti ja olla kehaliselt aktiivsed.

Uue toetusrühma algataja ja esimehe Indrek Saare sõnul tahavad riigikogu liikmed edendada nii parasporti kui eriolümpia liikumist, mis hõlmab intellektipuudega inimesi. «Erivajadustega inimestele tuleb luua teistega võrdväärsed tingimused sportimiseks ja liikumisharrastuse tegelemiseks. See tähendab senisest paremat rahastamist, aga kindlasti ühiskonna teadlikkuse tõstmist sellest, kui oluline on sport ja liikumine erivajaduste inimeste ja tegelikult kogu ühiskonna jaoks,» ütles Saar.

Saadikurühma aseesimeheks valiti sotsiaalkomisjon aseesimees Helmen Kütt. Sotsiaaldemokraatidest kuuluvad saadikurühma veel Heljo Pikhof, Ivari Padar, Kalvi Kõva, Riina Sikkut ja Jevgeni Ossinovski. Reformierakondlasi esindavad seal Jüri Jaanson, Liina Kersna ja Kristina Šmigun-Vähi, keskerakondlasi Anneli Ott, Kaido Höövelson ja Dmitri Dmitriev ning EKREst Kai Rimmel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles