Oluline kohtulahend: Tootsi suursoo kinnistu läheb müüki

BNS
Copy
Tootsi suursoo, kuhu soovitakse rajada tuuleparki.
Tootsi suursoo, kuhu soovitakse rajada tuuleparki. Foto: Mailiis Ollino

Riigikohus ei võtnud menetlusse kolme tuuleenergiafirma kaebust Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) Tootsi kinnistu müügi otsuse tühistamiseks.

Riigikohus otsustas teisipäeval Eleoni, Raisneri ja Eesti Elektri esitatud kassatsioonkaebusi mitte menetlusse võtta.

Seni on RMK-l olnud esialgse õiguskaitse korras keelatud täita nõukogu otsust ning Tootsi kinnistut müüa.

Tuuleenergiafirmad esitasid mais kassatsioonikaebused Tallinna ringkonnakohtu otsuse peale, millega jättis kohus jõusse RMK otsuse müüa Tootsi kinnistu avalikul suulisel enampakkumisel.

Ringkonnakohtu hinnangul ei olnud vaidlustatud suulise enampakkumise menetlus läbipaistmatu ning selles ei koheldud võimalikke pakkujaid ebavõrdselt. Kõigil on võimalik enampakkumisel osaleda ja teha enda parim pakkumine, seisis otsuses.

Kaebuse esitanud Andres ja Oleg Sõnajala firma Eesti Elekter ning Harry Raudvere ettevõte Raisner on varem meedias viidanud, et nende hinnangul toimub Tootsi enampakkumine Eesti Energia taastuvenergiafirma Enefit Greeni huvides. Enefit soovib kinnistule rajada tuulepargi.

RMK nõukogu otsustas 2017. aasta oktoobris võõrandada Tootsi kinnistu avalikul suulisel enampakkumisel, kuna kinnistu pole riigimetsa majandamiseks vajalik.

Tootsi tuulepargi kinnistu asub Põhja-Pärnumaa vallas Metsakülas, selle suurus on 160 hektarit ning kinnisasi koosneb 40 katastriüksusest, millest 38 on detailplaneeringuga ette nähtud tuulikute püstitamiseks ning kaks tuulemõõdutornidele. Eesti Energia soovibki sinna rajada tuuleparki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles