Telia siseneb Eesti teleturule: valmimas on esimene saatesari

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Antarktika 200 ekspeditsioonilaeva Admiral Bellingshausen mootori maha tõstmine Nasva laevatehases
Antarktika 200 ekspeditsioonilaeva Admiral Bellingshausen mootori maha tõstmine Nasva laevatehases Foto: Meelis Saarlaid

Rootsi telekomiettevõtte Telia Eesti üksus on sisenemas kohalikule teleproduktsiooni turule ning lisaks varasematele spordi- ja kontserdiülekannetele on nüüd valmimas ka esimene originaalne saatesari.

Telia Eesti televisiooni ja multimeedia valdkonna sisujuht kinnitas Postimehele, et uus kümneosaline sari esilinastub Telia LIVE kanalis ning kusagil mujal seda vaadata ei saa.

Tegu on Antarktika avastamise 200. aastapäevale pühendatud seiklusliku populaarteadusliku sarjaga, mis viib televaatajad Saaremaal sündinud baltisakslasest Vene admirali Fabian Gottlieb von Bellingshauseni jälgedes Antarktikasse ja avab publikule ka üldhuvitavaid teaduslikke ja ajaloolisi teemasid.

Sarja nimi on Antarktika 200 Bellingshauseni jälgedes. Saatesarja juhivad Eesti Mereakadeemia tudengid Karolina Vaino ja Julius Tarand ning igas episoodis räägivad sõna sekka tuntud külalised - näiteks Jaan Tätte, Marko Matvere, David Vseviov, Tarmo Soomere ja Tiit Pruuli.

Tootjafirmaks on Ruut, saate toimetajateks Katrin Idla ja Marek Strandberg, operaator-lavastajaks Christian Johannes Kask ja produtsendiks Kaupo Karelson. Sari on valminud koostöös Eesti Meremuuseumi ja MTÜ Thetis Ekspeditsioonidega.

Ekspeditsioon Antarktikasse toimub 2019. aasta juulist kuni 2020. aasta veebruarini. Rännak tehakse polaarlaevaga S/Y Admiral Bellingshausen, mis ristiti pidulikult meretraditsioonide kohaselt 11. juunil Lennusadamas. Teadaolevalt oli Bellingshausen üks kolmest Antarktika rannikut esimesena näinud maadeavastajast. Võtted hakka as toimuma alates 11. juulist, mil laev Kroonlinnast välja sõidab.

Telia konkurent, soomlaste Elisa Eesti teatas hiljuti samuti, et toob augustist klientideni oma esimese kohalikule turule toodetud originaalsarja. Koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga jõuab Elisa Elamuse kaabelteenuse klientideni dokumentaalfiktsioon Üle noatera. Sarja autor on PR-mees Rasmus Kagge, režissöör Indrek Simm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles