KOHALIK VAADE. Kahe valitsusega Moldova istub püssirohutünnil (1)

Mădălin Necșuțu
, ajakirjanik, Chișinău
Copy
Moldova uus valitsus peab istungit. Parlamendihoone ette on kogunenud Demokraatliku Partei toetajad, kes nõuavad valitsuse laialisaatmist. Eriüksuslased jälgivad, et rahvakogunemine ei muutuks vägivaldseks. 
Moldova uus valitsus peab istungit. Parlamendihoone ette on kogunenud Demokraatliku Partei toetajad, kes nõuavad valitsuse laialisaatmist. Eriüksuslased jälgivad, et rahvakogunemine ei muutuks vägivaldseks. Foto: Valentin Ogirenko/Reuters/Scanpix

Olukord Moldovas muutus äärmiselt ettearvamatuks pärast seda, kui oligarh Vladimir Plahotniuci Demokraatlik Partei keeldus uue valitsuse moodustamise järel võimult lahkuma. Lisaks kuulutas Demokraatliku Partei kontrollitav põhiseaduskohus, et president Igor Dodon ja uus peaminister Maia Sandu ei ole ametis seaduslikult.

24. veebruaril patiseisuga lõppenud valimiste järel on kolme erakonna vahel käinud pidev võimuvõitlus. Venemeelne Sotsialistlik Partei (PSRM, 35 mandaati), Demokraatlik Partei (PD, 30 mandaati) ning poliitiline liit ACUM (26 mandaati) ei suuda 101-kohalises parlamendis kuidagi võimu jagada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles