Argentina imemees kerkis maailma enimteenivaks sportlaseks

Postimees Sport
Copy
Lionel Messi järjekordset väravat tähistamas.
Lionel Messi järjekordset väravat tähistamas. Foto: Andreu Dalmau / EPA

Teisipäeval avaldatud Forbesi edetabeli kohaselt on maailma enimteeniv sportlane FC Barcelona jalgpalliklubi ründeäss Lionel Messi, kelle tulud ulatuvad 127 miljoni dollarini aastas.

Teisele kohale platseerus selles arvestuses Messi igipõline rivaal Cristiano Ronaldo, kes teenib 109 miljonit dollarit. Kahele spordi suurkujule järgneb Brasiilia pallivõlur Neymar, kelle teenistus on 105 miljonit dollarit.

Ainsa naissportlasena on esisajas esindatud tennisestaar Serena Williams. Oma alal läbi aegade parimaks peetav ameeriklanna paikneb väärikas nimekirjas 29,2 miljoni dollariga 63. kohal.

Tänavuse Forbesi TOP 100 enimteenivate atleetide nimistus oli esindatud ainult üks naissportlane.
Tänavuse Forbesi TOP 100 enimteenivate atleetide nimistus oli esindatud ainult üks naissportlane. Foto: Scanpix / ZUMAPRESS.com

Enimteenivad britid on F1 viiekordne maailmameister Lewis Hamilton ja poksija Anthony Joshua. Mõlemad mehed kasseerivad raske tööga 55 miljonit dollarit, millega jagavad nad 13. kohta.

Suurim langeja on poksija Floyd Mayweather, kes on tuntud suursuguse ja edeva elustiili poolest. Kui eelmisel aastal troonis ta Forbesi nimekirja tipus, siis sel aastal jäi ta sootuks välja.

Terve nimekirjaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles