Rally Estonial näeb kihutamas Dakari maratonralli Toyota Hiluxit

Postimees Sport
Copy
Benediktas Vanagas tänavusel Dakari rallil
Benediktas Vanagas tänavusel Dakari rallil Foto: General Financing Team Pitlane/Marian Chytka
  • Esmakordselt Eestis saab rallil näha Dakari Toyota Gazoo Racing Hilux’it
  • Shell Helix Rally Estonia nullauto roolis on Benediktas Vanagas
  • Benediktas Vanagas tegi tänavu Dakaril parima Baltikumi tulemuse autode klassi

Shell Helix Rally Estonial, mis sõidetakse 12.-14. juulil Lõuna-Eestis saab näha eksklusiivset vaatepilti. Ametliku WRC promotsiooniralli nullauto on Dakari maratonralli Toyota Hilux ja selle roolis on tänavu Baltikumi parima Dakari tulemuse autode klassis välja sõitnud Benediktas Vanagas. Ühtlasi on Shell Helix Rally Estonia esimene ralli Eestis, kus selline auto katsetel sõidab.

Benediktas Vanagas tuli tänavusel Dakaril autode arvestuses 11. kohale koos Sebastian Rozwadowskiga. Nende Toyota Hilux on spetsiaalselt Dakari jaoks ette valmistatud Toyota Gazoo Racing South Africa poolt. 1950 kilost neljaveolist autot veab edasi Lexuse viieliitrine V8 mootor, millel hobujõude 360 ja tippkiirus 190 km/h. Seega, seda Leedu rahvussümboolikaga atraktiivset autot on katsetel kaugelt näha ja kuulda. Benediktas Vanagas on varasemalt Rally Estonial osalenud erinevate autodega, kuid sellel korral on tal ka vastutusrikas kohtuniku roll, nimelt jälgivad võistlusautode ees startivad null- ja ohutusautod nii ralli turvalisust kui ka kohtunike tööd. 

Benediktas Vanagas, General Financing team Pitlane sõitja: 

«Tänavune Rally Estonia pakub mulle kahte esmakogemust minu kahekümne aastase karjääri jooksul. Esiteks läbida ralli nullauto roolis, mis on väga vastutusrikas töö just ohutuse seisukohast. Teiseks, ma pole varem osalenud tavarallil Dakari autoga. Publikule on see aga parim võimalus näha parima Baltikumi tulemuse Dakari saavutanud Toyota Gazoo Racing Hilux’it võistlusolukorras kiiruskatsetel.»

 

Benediktas Vanagas tänavusel Dakari rallil
Benediktas Vanagas tänavusel Dakari rallil Foto: General Financing Team Pitlane/Marian Chytka

Urmo Aava, Shell Helix Rally Estonia direktor: 

«Benediktas Vanagasega on meil olnud varasemate aastatega palju positiivseid kogemusi. Tema tuntus on Leedus suur ja usun, et läbi selle tuleb talle Eestisse ka palju Leedu fänne raja äärde kaasa elama.. Mul on heameel, et saame pakkuda publikule veel ühe maiuspala, sest sellised autod Eestisse väga tihti ei satu. Teades Benediktase pühendumist, usun et ta suhtub oma kohtuniku töösse nullauto roolis samamoodi nagu kõikidesse asjadesse, mida ta teeb.»

Rallipassid on müügil Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes hinnaga 29€.

Kõigil, kes plaanivad tulla tänavusele Shell Helix Rally Estoniale, aga pole veel kas majutust leidnud või välja valinud, soovitame kindlasti tutvuda Rally Estonia kodulehel oleva valikuga, kust leiab erinevaid võimalusi alustades kodumajutusest ja lõpetades hotellidega. 

Samuti on võimalik kõigil soovijatel pakkuda kodumajutust läbi Rally Estonia kodulehel oleva lihtsa platvormi, kuhu oma majutuse lisamine on lihtne. Vaata siia

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles