Linn tegi investeeringu, et garantiikorras välja vahetatud Rannastaadioni jooksurada täiustada

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Sportlased lausa kibelesid tagasi Rannastaadionile. Kergejõustiklased lasti rajale kohe pärast seda, kui linnavalitsus oli allkirjastatud aktiga raja ehitajalt vastu võtnud.
Sportlased lausa kibelesid tagasi Rannastaadionile. Kergejõustiklased lasti rajale kohe pärast seda, kui linnavalitsus oli allkirjastatud aktiga raja ehitajalt vastu võtnud. Foto: Mailiis Ollino

Töö kiire ja loodetavasti korralik: Saksamaa ettevõte Polytan jõudis umbes kolm nädalat enne tähtaega töödega ühele poole ja suvepealinna helesinisel ovaalil käib jälle elu.

Nagu Pärnu abilinnapea Siim Suursild üleeile kinnitas, allkirjastasid linnavalitsus ja peatöövõtja osaühing Eventus Ehitus rajakatte garantiiremondi akti, millega omanik võttis ehitajalt uue jooksuraja vastu.

Rannastaadioni juhataja Tair Anton oli kogu remondi aja ninapidi juures, pidas nõu treeneri­tega ja piltlikult öeldes hoidis näppu Pärnu ikoonilise rajatise pulsil. Objekti vastuvõtmiseks pookstavite andmisel usaldas omanik suuresti juhataja ja staadioni kasutajate arvamust.

Kindluse peaks omanikule andma rahvusvahelisest kergejõustikuföderatsioonist (IAAF) taotletav tõendki. Nimelt peab jooksurada vastama IAAFi II kategooria nõuetele. Niisugune tase tuli ehitajal tagada varemgi. Küll ei näinud hanketingimused ette ehitaja kohustust tellida selle kohta tõendit.

Nüüd leppis linn peatöövõtjaga kokku, et maksab kinni üle 6000eurose sertifikaadi taotlemise, kui ettevõte selle tellib. Kui rajatis ei peaks siiski nimetatud nõuetele vastama, on omaniku hinnangul õiglane, et ehitaja ­võtab vastutuse ja tellib vajalikud lisatööd.

Vastavustõendi taotlemine pole linnale ainus väljaminek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles