Endise jalgpallitähe aus ülestunnistus: mõte enesetapust ei hirmutanud mind enam

Postimees Sport
Copy
Karjääri parimad aastad veetis Emmanuel Eboue Londoni Arsenali ridades.
Karjääri parimad aastad veetis Emmanuel Eboue Londoni Arsenali ridades. Foto: SCANPIX

Endine Elevandiluuranniku ja Londoni Arsenali tähtmängija Emmanuel Eboue rääkis hiljuti Prantsusmaa meediale oma raskest võitlusest vaimsete probleemidega.

36-aastane Eboue avaldas emotsionaalses intervjuus prantsuse televisioonile, et tema elu on viimastel aastatel olnud pidevas allakäigus. Mehe sõnul on ta tõsiselt mõelnud ka enesetapu sooritamisele.

Eksmängija probleemid algasid peale FIFA määratud üheaastast mängukeeldu, mis oli tingitud suurtest võlgnevustest oma endisele agendile. Finantsraskused ja pikk eemalolek jalgpallist kulmineerusid perekonna lõhestumisega. Peale seda olid äärmuslikud mõtted kerged tekkima.

«Mõnikord lukustasin ma ennast kolmeks või neljaks päevaks magamistuppa. Minu peas keerles ainult üks mõte «mis edasi?»,» rääkis Eboue.

Emmanuel Eboue Istanbuli Galatasaray ridades.
Emmanuel Eboue Istanbuli Galatasaray ridades. Foto: TURKPIX / TURKPIX

Mida raskemaks asjad läksid, seda rohkem pidi ta oma perele valetama.

«Mängukeelu tõttu ei saanud ma enam normaalselt treenida ja kodus pere ees passimine oli alandav. Seetõttu lahkusin ma hommikuti ja tulin tagasi alles hilisõhtul kui lapsed magasid,» jätkas mees karmide mälestuste meeldetuletamist.

«Ma võtan tänaselgi päeval antidepressante, sest tervenemiseni on veel pikk tee minna. Aga siin ma olen, lootes, et kõigil teistel on sellest loost midagi õppida.»

Parimad aastad veetis Elevandiluuranniku kaitsemängija Arsenali meeskonnas, kus ta jõudis seitsme hooaja jooksul pidada 214 kohtumist. Rahvuskoondise värve esindas Emmanuel Eboue 79 korda. Karjääri suurimaks saavutuseks jäi tal 2006.aasta Meistrite Liiga finaal, mis kaotati FC Barcelonale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles