Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni asub juhtima Indrek Saar (1)

Copy
Sotsiaaldemokraatide juht Indrek Saar.
Sotsiaaldemokraatide juht Indrek Saar. Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsioon valis täna fraktsiooni esimeheks Indrek Saare ja aseesimeheks Kalvi Kõva. Indrek Saar valiti pühapäeval ka SDE juhiks. 

Fraktsiooni juhtis varem Jevgeni Ossinovski, kes oli ühtlasi ka erakonna juht. Pühapäeval valisid sotsiaaldemokraadid erakonna juhiks Indrek Saare. Erakonna juhiks pürgis veel riigikogu fraktsiooni endine aseesimees Riina Sikkut ning Lauri Läänemets. 

Fraktsiooni aseesimees Kalvi Kõva on varem töötanud nii fraktsiooni esimehe kui ka aseesimehena. Kuni 9. juuni üldkoguni oli ta ka erakonna peasekretär. Teatavasti esitas sotside uus juht Indrek Saar üldkogule uueks peasekretäri kandidaadiks Rannar Vassiljevi, kes ka ametisse kinnitati. 

Fraktsiooni senine aseesimees Riina Sikkut on sotsiaaldemokraatide kandidaat riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimehe kohale. See ametikoht jääb vabaks seoses Sven Mikseri minekuga Euroopa Parlamenti. Eurovalimistel suurima häältesaagi kogunud riigikogu liikme Marina Kaljuranna asendusliikmena läheb riigikokku sotside juhiks pürginud Lauri Läänemets. 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu valis uude juhatusse Jevgeni Ossinovski, Riina Sikkut, Eiki Nestor, Marina Kaljurand, Sven Mikser, Ivari Padar, Helmen Kütt, Tõnu Ints, Anto Liivat, Marju Lauristin, Kalvi Kõva ja Joosep Vimm. Juhatusse kuuluvad ka erakonna värskelt valitud aseesimehed Lauri Läänemets, Katri Raik, Heljo Pikhof ja Reili Rand.

Ka teises riigikogu opositsioonierakonnas, Reformierakonnas, on juhib erakonna juht Kaja Kallas ka riigikogu fraktsiooni. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles