Tarmo Rüütli: kaotust Saksamaale ei tohi võtta liiga traagiliselt (15)

Ville Arike
, reporter
Copy
Tarmo Rüütli.
Tarmo Rüütli. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Sajandivahetusel ja ka aastatel 2008–2013 Eesti jalgpallikoondist juhendanud Tarmo Rüütli sõnul ei tohi suurt kaotust Saksamaale võtta ülemäära traagiliselt ega ka kaotuse kui paratamatusega leppida.

«Väravaid tuli ikka natuke liiga palju,» alustas Rüütli tulemusega 0:8 lõppenud kohtumise hindamist. «Eesti jalgpallis tulevad niisugused asjad mõnikord ette, kuid nendest tuleb teha õiged järeldused.» Rüütli enda viimane periood peatreenerina algas ehmatava 0:7 saunaga Bosnia ja Hertsegoviinas, kuid näiteks alati ülitugevale Hispaaniale jäädi 2010. aasta MM-sarjas kahel korral alla viisaka 0:3 tulemusega.

«Kaotust Saksamaale ei tohi võtta liiga traagiliselt. See oli üks mäng, peame olema valmis niisuguseid tulemusi alla neelama. Nüüd on oluline, mis toimub järgmistes mängudes. Teistel spordialadel on kaalukategooriad, jalgpallis on kõik ühes pajas koos,» viitas Rüütli Eesti ja Saksamaa erinevale «kehakaalule».

Kas pigem peaksime enda suutlikkust hindama sama kaalukategooria meeskondade ehk Põhja-Iirimaa ja Valgevenega võrreldes? «Järgmise mängu peame Valgevenega ja loomulikult oleks koondisel aeg siis rõõmsamaid hetki pakkuda. Mis puutub kahte Põhja-Iirimaaga peetud kohtumisse, siis nemad on ajaloost järeldused teinud,» vihjas Rüütli ühemõtteliselt 2012. aasta EM-valiktsüklile, kus Eesti koondis sai tema käe all põhjaiirlaste üle kaks võitu.

«Mingil ajal polnud nad meiega peetud mängudeks piisavalt valmis. Nüüd ei lasknud nad meil suurt hingata, meil polnud liiga palju lootust, nemad aga tõid oma tugevad küljed välja. Neil on ka tõusuaeg, meil madalseis.»

Koondise endine treener lisas, et näidates korra hambaid, arvestatakse sinuga rohkem. Ta viitas ka Mainzis toimunud mängu eel sakslaste leerist tulnud meenutusele, et Eesti viigistas Ungariga 3:3 ja võib seega ohtlikult nõelata. «Kehvemad ajad tuleb üle elada ja loota, et noortest kasvavad kõvad mehed,» võttis Rüütli kokku.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles