Laulu- ja tantsupeole võib tulla oma joogi ja toiduga, kuid mitte alkoholiga

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Laulupidu.
Laulupidu. Foto: Raigo Pajula

Laulu- ja tantsupeole võib enda tarbeks tuua ohutus pakendis söögi- ja joogipoolist, kuid mitte alkoholi. 

Laulu- ja tantsupeo turvajuht Einar Lillo rõhutab, et laulu- ja tantsuväljakul kehtib Tallinna linna avaliku korra eeskiri, mis muuhulgas keelab avalikus ruumis alkoholi tarbimise, lisaks ei müüda ka kohapeal alkoholi. «See on nagu selge ja iseenesest mõistetav, et kui tarbimine ei ole aktsepteeritav, siis ei ole ka mõistlik seda kaasa võtta,» ütles Lillo. 

Ta ütles, et nad ei tee lauskontrolli väravates, kuid profileerivad inimese käitumist ja vastavalt sellele teevad ka turvakontrolli. «Alkoholitarbimine on keelatud, milleks seda kaasa võtta, kui seda ei tarbi,» vastas Lillo küsimusele, et kui keegi pääseb turvaväravatest alkoholiga läbi. «Me oleme korraldustoimkonnas enam kui kindlad, et eesti inimene, peoline, oskab väärikalt pidutseda ka ilma alkoholita – selline on meie usk peo külalistesse,» sõnas ta. 

Enda tarbeks ohutus pakendis söögi- ja joogipoolist võib igaüks laulu- ja tantsupeole kaasa võtta: pudelivett, termosega teed, mahla ja snäkke. Ohtlik pakend ja mida on keelatud kaasa võtta on klaas- ja plekktaara. «Nendega on võimalik, kas endale või teistele kahju tekitada nende purunemise tagajärjel,» selgitas Einar Lillo. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles