Kas iPad on lõpuks valmis asendama arvutit?

, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: iStock

Eelmisel nädalal toimunud Apple’i arendajate konverentsil nägid ilmavalgust uued teenused ja funktsioonid. Taas tõusis päevakorda küsimus, kas tahvelarvutiga on mõeldav asendada süle- või lauaarvuti? Hardi Keerutaja, tehnoloogiaportaalist Digitark, kirjutab lähemalt.

Sellele vastamiseks tahaks kõigepealt teada, kas iOS 13 iPadile mõeldud operatsioonisüsteem pakub võimalust teha kõiki neid asju, mida arvuti? Mitte päris, aga oluliselt rohkem, kui varem. Kauaoodatud uuendus on võimalus läbi usb-c pesa ühendada tahvelarvutile järgi ükskõik kuipalju SSD ja tavalisi kõvakettaid, sealhulgas microSD kaarte. Fotode ja videodega töötavad inimesed saavad nüüdsest importida materjali otse näiteks Lightroomi.

Siiski, kas Apple on iPad’iga muutnud seekord midagi fundamentaalselt või lihtsalt parandanud kõige kriitilisemad puudused, mille üle on pikemat aega kurdetud? Et sellele vastata, tuleb ära oodata september, kui operatsioonisüsteem ametlikult välja lastakse ning omal käel põhjalikumalt järgi katsetada.

Hetkel on huvilistele saadaval veel arendamisjärgus beeta-versioon, mille põhjal on vara järeldusi teha.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles