Algas jalgpalli EM-finaalturniiri piletimüük

Postimees Sport
Copy
Islandi fännid eelmistel Euroopa meistrivõistlustel.
Islandi fännid eelmistel Euroopa meistrivõistlustel. Foto: Alexander Demianchuk / Alexander Demianchuk/TASS

Eile algas järgmise aasta jalgpalli EM-finaalturniiri piletimüük, esmakordselt mängitakse 12 erinevas riigis. Turniiri võõrustavad Amsterdam, Bakuu, Bilbao, Bukarest, Budapest, Kopenhaagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rooma ja Peterburi.

Piletimüük toimub UEFA kodulehel, kus kõik soovijad saavad oma piletisoovi registreerida. Üks inimene saab igale mängule taotleda kuni neli piletit ja ühel võistluspäeval ainult ühele mängule. Piletiostu soovi puhul ei ole oluline registreerimisjärjekord.

Registreerimine lõpeb 12. juulil Eesti aja järgi kell 16, seejärel toimub kõigi soovijate vahel loos ning UEFA võtab augustikuu jooksul ühendust registreerunutega, et teavitada, kas nende avaldus on osutunud edukaks.

Pääsmed on jagatud toimumiskohtade järgi kahte rühma ja omakorda istekohtade järgi kolme hinnakategooriasse. Esimesse kategooriasse kuuluvad küljetribüüni kohad, teise kategooriasse nurgatribüünid ja kolmandasse kategooriasse otsatribüüni istekohad.

A-rühma kuuluvad linnad on: Amsterdam, Bilbao, Kopenhaagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rooma ja Peterburi. Alagrupimängude ja 1/16-finaalide esimese kategooria pilet maksab 185 eurot, teise kategooria oma 125 ja kolmanda kategooria pääse 50 eurot. Veerandfinaalide ja avamängu jaoks on hinnad vastavalt 225 (esimene kategooria), 145 (teine kategooria) ja 75 eurot (kolmas kategooria).

B-rühma kuuluvad Bakuu, Bukarest ja Budapest. Seal on alagrupimängude, 1/16-finaalide ja veerandfinaalide piletite hinnad 125 (esimene kategooria), 75 (teine kategooria) ja 30 eurot (kolmas kategooria).

Poolfinaalid ja finaal peetakse Londonis Wembley staadionil. Poolfinaalide piletihinnad on 595 (esimene kategooria), 345 (teine kategooria) ja 195 eurot (kolmas kategooria). Finaali piletite hinnaks on 945 (esimene kategooria), 595 (teine kategooria) ja 295 eurot (kolmas kategooria). Lisaks paisatakse poolfinaalide ja finaali jaoks UEFA poolt müüki piiratud koguses ’Fans first’ pileteid, kus otsatribüüni piletid maksavad 85 ja 90 eurot.

Rohkem infot piletite kohta leiab UEFA kodulehelt (inglise keeles).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles