Kõlvart: kui filmitegijad meie ettepanekuga nõus ei ole, jääb projekt ära (44)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on konsultatsioonide aeg läbi, Los Angelesest Tallinnasse tipprežissööri Christopher Nolani linateost filmima tulnutele esitatakse sisuliselt ultimaatum. 

«Nii ei saa asju ajada. Algul oli juttu Laagna teest, nüüd tahavad kinni panna veel terve rida olulisi tänavaid,» ütles Kõlvart neljapäeva pärastlõunal Postimehele. 

Linnajuhid olid Kõlvarti sõnul valmis välja tulema Laagna tee sulgemist puudutava otsusega, kui ootamatult lähenesid filmitegijad kaks päeva tagasi lepingu mustandiga, kuhu oli sisse kirjutatud veel hulga soove.

«Pärnu maantee, Sakala, Roosikrantsi, Tõnismägi, Liivalaia, Hariduse, Tõnismägi, Väike-Ameerika, Luha, Hariduse, Vineeri, Tatari ja Sakala ristmik, Vana-Lõuna, Tehnika ja Koidu ristmik - me ei saa neid kinni panna ilma igasuguse analüüsita,» loetles Kõlvart tänavaid, mille sulgemist filmijuhid tema sõnul soovivad. «Me polnud nendega arvestanud,» ütles ta. Kui pikaks ajaks ja kui suures mahus neid tänavaid soovitakse kasutada, Kõlvart ei täpsustanud. 

Kõlvarti sõnul on filmitegijad käitunud ebausaldusväärselt. «Nad saatsid täna meediasse teate, et on kokkulepe. Tegelikult pole sisulist ega vormilist lepet, sest detailides pole kokkulepitud,» ütles Kõlvart.  

Nüüd enam filmitegijatega asju arutama ei hakata. Kõlvarti juhtimisel analüüsitakse, milliseid tänavaid ja milliseks perioodiks saab Nolan filmimiseks sulgeda ning edastab filmitegijatele oma ettepaneku. 

«Meile tundub, et läbirääkimisteks aega pole. Tuleme välja enda ettepanekuga ja see saab olema lõplik,» ütles ta lisades, et kui see filmitegijatele ei sobi, siis jääb projekt ära.

Lisaks tuli linnajuhtidele üllatusena, et filmimeeskond soovib lisaks Laagna teele kinni panna ka sealsed sillad. «See pole võimalik, et ilma analüüsita põhitee ja alternatiivsed teed kinni panna. Sildade sulgemist ma reaalseks ei pea,» ütles Kõlvart. 

Kõlvarti sõnul tehakse ettepanek Nolani meeskonnale hiljemalt järgmise nädala alguses. «Selleks ajaks peavad meie spetsialistid tulema välja otsuse ettepanekuga,» ütles Kõlvart.  


 

Kommentaarid (44)
Copy
Tagasi üles