Ajaloolise Mööblimaja asemele tuleb Alko1000 sõsar (4)

Tarbija24
Copy
Filmi "Sangarid" mööblimaja võtted
Filmi "Sangarid" mööblimaja võtted Foto: Sangarid

Eesti suurim ja tuntuim mööblikauplus 9 aastat järjepanu samas kohas tegutsenud sisustuskaubamaja «Mööblimaja» lõpetab tegevuse, sest senine ärimudel on oma aja ära elanud. Selle asemel tuleb aga Alko1000 sõsarkett A1000 Market ning Leedu Mööblimaja hoone esimesele korrusele tuleb A1000 Market ning Leedu mööblitootja Gintaro Baldai.

A1000 Market on odavpoekett, mille eestvedaja on Alko 1000 alkoholipoe pidaja Einar Visnapuu.

Mööblimaja juhataja Ando Rehemaa sõnul pimesi traditsioonide hoidmine suurt leiba lauale ei too ning suurepärase asukohaga kinnisvara omanikud on otsustanud ruumid välja rentida, sest see on oluliselt tulusam, kui ise jaemüügiga tegelemine. «Tänapäeval on 6100 m2 vaid sisustusele pühendatud kaubamaja pidamine sellises paigas luksus. Meil on kohapeal küll enam kui 5000 erinevat mööblieset, kuid interneti võidukäik on suunanud tarbijate tähelepanu madalama kuluga digitaalsetele kanalitele,» lisas Rehemaa.

Tema sõnul enam kaupa juurde ei tellita ning kui saalidest ja laost on sulgemismüügi käigus kaup otsas, siis on otsas ka Mööblimaja pikk ja värvikas teekond. 

Tallinna Mööblimaja rajati 1980. aastal endise Pelgulinna kolhoosituru kohale Metsa- ja Puidutööstuse Ministeeriumi esinduskauplusena. Tegemist oli Eesti tolleaegsete mööblitootmise ettevõtete ning ministeeriumi ühisprojektiga. Näiteks saatsid tootjad hoone rajamisele ka oma mehi appi, et maja ikka korralikult püsti saaks. 

Oma 2600 m2 müügipinnaga oli Tallinna Mööblimaja toona riigi suurim mööblipood. Esialgu müüdi seal ainult Eesti mööblifirmade toodangut. Seetõttu oli pood tallinlaste ja ka kaugemalt tulijate hulgas kõrges hinnas. Mööblimaja töötajad meenutavad, et nõudlus oli lausa nii suur, et järjekorras käis korda pidamas miilits. Inimesed seisid vahetustega tundide kaupa, et ihaldusväärne ese koju viia. 

Peale Eesti taasiseseisvumist ning firma erastamist 1995. aastal alustati tegevust Mööblimaja AS-i nime all. Ladude arvelt suurendati müügipinda 4000 m2-ni ning hiljem veel 6100 m2-ni. Kaupade valik laienes ning suurenes importmööbli müük.

Tänasel päeval pakutakse kohapeal rohkem kui 100 kaasaegse tootja kaupa paljudest erinevatest riikidest. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles