Toronto Raptors lõpetas Golden State Warriorsi hiilgeaja

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Toronto Raptors ja nende liider Kawhi Leonard (keskel)
Toronto Raptors ja nende liider Kawhi Leonard (keskel) Foto: LACHLAN CUNNINGHAM / AFP/Scanpix

Toronto Raptorsi korvpallimeeskond võitis viimase lahingu NBA finaalseerias Golden State Warriorsi vastu 114:110 ja tuli esimese Kanada meeskonnana NBA tiitlivõitjaks. Warriorsi koduväljakul Oaklandis, Oracle Arenal täismaja 19650 silmapaari ees peetud finaalseeria kuuendas kohtumises oli tõelises trilleris napilt parem külalismeeskond.

«Ma tahtsin siis ajalugu teha,» ütles Raptorsi staar Kawhi Leonard pärast mängu. Leonard valiti ka finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks.

1995. aastal loodud ja NBA korvpalliliigaga ühinenud Raptorsile oli see esimeseks finaalseeriaks klubi ajaloos. Lõppenud hooaja alguses ühinesid meeskonnaga NBA Tähtede mängu staarid Leonard ja Marc Gasol.

Leonard krooniti NBA meistriks ka viis aastat tagasi San Antonio Spursi koosseisus, nagu tänavu valiti ka toona mitmekülgne mängumees finaalseeria parimaks mängumeheks.

Raptors suutis midagi täiesti ootamatut – alistada Warriors finaalseerias kolm korda Oracle Arenal – Golden State`i meeskonna koduväljakul.

«Nad mängisid ennastsalgavalt ja nad mängisid kaitses,» sõnas Toronto loots Nick Nurse oma hoolealuste kohta. Nurse`ile oli lõppenud hooaeg oli NBA klubi peatreenerina esimene.

Warriorsi lahingurivi oli haavatud: neil puudus superstaar Kevin Durant. Viimaseks jäänud mängu kolmandal veerandajal langes põlvevigastusega välja Klay Thompson. Thompson suutis kolme veerandiga Raptorsi vastu skoorida koguni 30 punkti!

«Lihtsalt õudne,» võttis Warriorsi juhendaja Steve Kerr seeria kokku, pidades silmas Golden State`i tabanud vigastuste lainet NBA play-offides. Warriors suutis 1:3 kaotusseisust viiendas mängus küll võidu välja võidelda ja oli lähedal ka seeria viimisele Torontosse otsustavaks, seitsmendaks mänguks, kuid Golden State`i viskekahur Stephen Curry kolmepunkti vise 0,9 sekundit enne eilse mängu lõppu ei tabanud.

Viis aastat järjest NBA finaali jõudnud Warriorsi valitsemisaeg sai selleks korraks ümber. Duranti Achilleuse kõõluse vigastus on tõsine ning võib olla, et vabaagendina jätkav korvpallistaar jätab järgmise hooaja üldse vahele.

Thompsonit ootab ees pikaaegne vigastuspaus ning jätkamine Warriorsis on kahtluse all.

Tõenäoliselt jäi eilne matš viimaseks teistele Warriorsi tähtmängijatele, 35-aastasele Andre Iguodalale ja 33-aastasele Shaun Livingstonile, kes tõmbavad tippsportlase karjäärile joone alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles