Pärnu haiglasse saab vastuvõtuaja kinni panna digiregistratuuris

Sirle Matt
, reporter
Copy
Ehkki Pärnu haigla liitus üleriigilise digiregistratuuriga, jätkavad haiglas kohapeal asuv registratuur ja sealsed klienditeenidajad tööd tavapäraselt ja abistavad patsiente aja broneerimisel edaspidigi telefoni teel.
Ehkki Pärnu haigla liitus üleriigilise digiregistratuuriga, jätkavad haiglas kohapeal asuv registratuur ja sealsed klienditeenidajad tööd tavapäraselt ja abistavad patsiente aja broneerimisel edaspidigi telefoni teel. Foto: Urmas Luik

Digibroneerimine on võimalik, sest Pärnu haigla liitus üle-eestilise veebilahendusega.

Praeguseks on digiregistratuuriga ühendatud juba neli haiglat: Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Viru keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja läinud reedest ka Pärnu haigla.

Riikliku patsiendiportaali www.digilugu.ee vahendusel saab broneerida esmast ambulatoorset vastuvõtuaega sobiva tervishoiuteenuse osutaja ja arsti juurde, aega muuta ja tühistada. Pärnu haigla kommunikatsioonijuhi Eda Amuri sõnade kohaselt on see inimesele mugav, kuna sobiva aja leidmiseks ei pea enam läbi helistama asutusi ega kasutama eri haiglate e-registratuuri.

Arstiaega on võimalik broneerida endale, esindatavatele ja eestkostetavatele, näiteks lapsevanematel oma alaealistele lastele.

Eriarstile aja kinnipanekuks saatekirja nõudega erialale on vaja digisaatekirja. Saatekirjata on Amuri andmetel endiselt võimalik aega broneerida günekoloogi, naha-suguhaiguste arsti, silmaarsti ja psühhiaatri vastuvõtule.

Amuri teatel lõpetas digiregistratuuriga liitumise järel töö Pärnu haigla e-registratuur.

Tavapärast tööd jätkavad Pärnu haigla registratuur ja sealsed klienditeenindajad, kes abistavad patsiente aja kinnipanekul edaspidigi telefoni teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles