Uhtna jõulukuusk sai jõuluvana pilgu all kireva kuue

Copy
Uhtna mänguväljaku kuuseinstallatsioon sai täna uue värvikuue. Teet Suur (vasakul) jagas juhtnööre ja jõuluvana Anti jäi tulemusega väga rahule.
Uhtna mänguväljaku kuuseinstallatsioon sai täna uue värvikuue. Teet Suur (vasakul) jagas juhtnööre ja jõuluvana Anti jäi tulemusega väga rahule. Foto: Meelis Meilbaum

Uhtna mänguväljakul kõrguv Teet Suure kuuseinstallatsioon sai täna  talguliste abiga kaitsva värvikihi.

2017. aasta jõulude ajal Rakvere Keskväljakut ehtinud kuuseinstallatsioon kolis kogu oma naturaalses ilus Uhtnasse. Samal aastal Kadrinas peetud jõuluvanade kokkutulekul aasta jõuluvana tiitli pälvinud jõuluvana Anti leidis, et värvitud kuusk peaks ajahambale paremini vastu. 

Kuuse autor Teet Suur oli värvimisplaaniga kohe nõus ning täna haarasidki kohalikud inimesed pintslid ja värviämbrid ning võõpasid päikese käes hallikaks pleekinud kuuse kollase-, rohelise- ja lillakirjuks.

"Kunstnikuhärra, siin on kollane. Kas vastast läheb ka kollaseks," hõikas usin pintseldaja Teet Suurele. Saanud jaatava vastuse, läks värvimine reipalt edasi.

Teet Suur tõdes, et valis värvid, mis oleksid kirkad ja samas loomulikud. Ta jagas pintseldajatele näpunäiteid, kuid andis neile tegutsemiseks vabad käed. Ei olnud rusikareegel, et kollane ja heleroheline peavad justnimelt üle ühe ruudu vahelduma.

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak rõõmustas, et käed lõi külge just kohalik rahvas, mitte ei olnud ametis tellitud ehitusmehed.

Jõuluvana Anti käis ümber kuuse ja muheles rahulolevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles