Namiibia paneb põua tõttu oksjonile metsloomi

Copy
Elevant ja antiloobid Namiibias Etosha rahvuspargis.
Elevant ja antiloobid Namiibias Etosha rahvuspargis. Foto: Caters News Agency / Scanpix

Namiibia võimud andsid riiki vaevava põua tõttu loa panna oksjonile pea tuhat metslooma, kaasa arvatud elevante ja kaelkirjakuid, et vältida loomade suremist ning eraldada elurikkuse säilitamiseks 1,1 miljonit dollarit.

«Arvestades, et tänavu on põua-aasta, tahaks (keskkonna)ministeerium müüa erinevatest kaitse all olevatest piirkondadest pärit erinevaid ulukiliike, et kaitsta toitumisalasid ning samaaegselt leida hädasti vajatud raha parkidele ja metsloomade haldusele,» ütles keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Romeo Muyunda laupäeval.

Võimud kuulutasid mais välja riikliku hädaolukorra ning sünoptikud arvavad, et kohati vältab riigis viimase 90 aasta rängim põud.

«Toitumisalade seisund enamikes meie parkides on äärmiselt kehv ning kui me loomade arvu ei vähenda, siis päädib see loomade kaotamisega läbi nälgimise,» lisas Muyunda.

Aprillis ütles põllumajandusministeerium raportis, et põuast tingitud toitumistingimuste halvenemise tõttu suri mullu 63 700 looma.

Namiibia valitsus teatas seepeale sel nädalal, et valitsus müüb umbes tuhat metslooma.

Nende seas on 600 haigusvaba pühvlit, 150 gaselli, 65 orüksit, 60 kaelkirjakut, 35 kannat, 28 elevanti, 20 impalat ja 16 kudu. Kõik nad võetakse rahvusparkidest.

Müügiga tahetakse saada 1,1 miljonit dollarit, mis läheb riiklikule ulukitoodete trusti parkide halduseks ja metsloomade kaitseks.

Ametlikeil andmeil on Namiibia rahvusparkides praegu 960 pühvlit, 2000 gaselli, 780 orüksit, ja 6400 elevanti.

Oksjonit reklaamiti reedel kohalikes lehtedes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles