26. juunini saab taotleda kindlustustoetust

maaelu.postimees.ee
Copy
Põud. Pilt on illustratiivne.
Põud. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuni 26. juunini on võimalik taotleda põllumajanduskindlustustoetust, millega hüvitatakse osaliselt põllumajandustootja saagi, loomade ja taimede kindlustusmaksed.

Maaeluminister Mart Järviku sõnul on kõige parem riskijuhtimismeede tark põllumees, kes maandab ise oma riske.

„Põllumajanduskindlustoetusega oleme põllumeestele riskide maandamise osas appi tulnud, sest üks võimalusi, kuidas põllumajandustootjad saavad tootmisega seotud riske maandada, on saagi, loomade ja taimede kindlustamine,“ ütles minister Järvik.

Toetust on võimalik taotleda tera- või kaunvilja, heinaseemne, õlikultuuri, kartuli, köögivilja, puuvilja, marjade, viljapuude, marjapõõsaste, puukooliistanduse, dekoratiivtaimede, veiste, sigade, lammaste, kitsede, hobuste (välja arvatud võistlus- ja ratsahobused), kodulindude või mesilaspere kindlustusmaksete tasumiseks.

Toetatakse selliste kindlustusmaksete tasumist, kus kindlustuslepingu tingimused hõlmavad kahju hüvitamist, mille on põhjustanud ebasoodsad ilmastikuolud, looma- või taimehaigused, kahjurite levik või ebasoodne keskkonnajuhtum

Toetatakse selliste kindlustusmaksete tasumist, kus kindlustuslepingu tingimused hõlmavad kahju hüvitamist, mille on põhjustanud ebasoodsad ilmastikuolud, looma- või taimehaigused, kahjurite levik või ebasoodne keskkonnajuhtum. Toetusega  hüvitatakse kuni 70% toetuse saaja tasutud kindlustusmaksetest.

Taotlusvooru eelarve on üks miljon eurot. Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet teeb taotluse rahuldamise või rahuldamata jätmise otsuse 30 tööpäeva jooksul arvates taotluse esitamise tähtpäevast.

Rohkem infot toetuse taotlemise kohta leiab PRIA kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles