Iff sai kingiks oma esimese paadi

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
EMOTSIOONIDE TULVAS: Sinikollast kingitust nähes jäi sünnipäevalaps Ivo Linnal esiti lihtsalt suu lahti, siis aga pääsesid pisarad valla. Just nii mõjus kingiks saadud päris oma aerupaat.
EMOTSIOONIDE TULVAS: Sinikollast kingitust nähes jäi sünnipäevalaps Ivo Linnal esiti lihtsalt suu lahti, siis aga pääsesid pisarad valla. Just nii mõjus kingiks saadud päris oma aerupaat. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sajandi saarlane Ivo Linna andis oma 70. sünnipäeva puhul sünnilinnas Kuressaares vägeva kontserdi. Sünnipäevale kohaselt ei jäänud Iff lillede ja kingitusteta ning üks neist – päris oma paat – tõi talle heldimusest pisaradki silma.

Umbes kontserdi poole peal astus lavale hiljuti sarnaselt Ivoga muhulaseks hakanud sõber, kapten Mart Saarso, kelle Saaremaa Merispordi Selts oli volitanud juubilarile kingitust üle andma. Seltsi kommodoori Priit Kuuse sõnul oli sellise suure kingi tegemine tegelikult puhtalt SMS-i auliikme Saarso idee ning Saaremaa purjetajad tulid selle mõttega lihtsalt rõõmuga kaasa.

Tõsi, sinikollane kink polnud Mart Saarsol üleandmiseks näpus, vaid "sõudis" mööda teed lava külje alla. Sinist ja kollast karva paat sai valitud aga seetõttu, et kui Ivo merele läheb, siis on ta kallil kaasal Imbil võimalik erksavärvilisel paadil ja selle peremehel kaldalt silma peal hoida ning nõnda alati kindel olla, et Iffiga on kõik hästi.

Ivo Linna uus paat.
Ivo Linna uus paat. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sünnipäevalapse võttis päris oma Kasse paat esiti sõnatuks ning tõi talle seejärel pisarad silma. Mart Saarso nentis veel täpsustuseks, et kuna temale teadaolevalt Ivo mootoriga varustatud paadiga merel käia ei armasta, siis on seegi paat aerujõul edasi liikuv. Iffi ristis ta seepärast aga tulevaseks mahekaluriks.

Teine kingitus, ankur, oli Saarsol veel edastada. Selle saatis Iffile Saarso oma kallis naisuke. Nõnda ei jäägi Iffil enda kinnitusel nüüd muud üle, kui edaspidi laulmise asemel rohkem kaluriametit pidada.

Ivo Linna enam kui kahetunnine kontsert oli aga justkui hittide paraad, sekka tehti ka mõni uuem laul. Peale ta enda olid laval Tanel Padar, Maarja-Liis Ilus, Robert Linna, Kukerpillid, Supernova & Antti Kammiste jt.

Kontserdi korraldaja Hannes Soosaare sõnul oli rahvast publikuks oma 2000 ja veidi pealegi. "Kontsert läks ilusti korda," kinnitas Soosaar, kelle sõnul olid kiiduväärt nii publiku hulk kui ka ilm.

Mis puutub publikusse, siis see Soosaare sõnul üllatas teda kui korraldajat positiivselt. "Alati ju loodad, aga ei tea kunagi, kuidas ilm on ja kuidas läheb. Ja teiseks – publik, kuidas kaasa elati, püsti tõusti ja plaksutati, see kõik oli väga kihvt," tõdes Soosaar.

Saarlased olid Iffi sünnipäeva osas väikeses eelisseisus. Et tegu on ikkagi Ivo Linna kodukandiga, siis tehti siinne kontsert täpselt tema sünnipäevanädalal. Mandrirahvas saab juubelikontserte nautima hakata alles juulis, kõigepealt 10. juulil Tartus.

Samalt kontserdi korraldajalt on järgmine Saaremaa kontsert tulemas 29. juunil Asva Viikingite Külas. Siis näeb ja kuuleb Väikeste Lõõtspillide Ühingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles