Terras: reaalseim oht Eesti riigile on lugupidamatus iseenda vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigaadikindral Riho Terras
Brigaadikindral Riho Terras Foto: Kaitseväe peastaap

Reaalseim oht Eesti riigile on see, kui me ise oma riigist lugu ei pea ja arvame, et seda pole vaja kaitsta, ütles kaitseväe juhataja, brigaadikindral Riho Terras.

«Kui kogu riik, kodanikud, riigisüsteemid tunnevad, et peame oma riiki kaitsma, sest see on meie oma, siis ei ole ei välis- ega siseohud kindlasti nii suured,» rääkis Terras ETV saates «Kahekõne», vahendab ERR Uudised.

Terrase hinnangul on just riigikaitsetahe see, mis hoiab ära ohud ning nii väikse riigi puhul nagu Eesti sobiks tema hinnangul kaitseväe korralduseks kõige paremini segasüsteem, kus on nii elukutselised sõjaväelased, ohvitserikaader, ajateenistus kui ka Kaitseliit.

Kaitseväe juht peab tähtsaks kaadrisõjaväelaste palgatõusu, sest kui lõhe aadete ja sotsiaalse surve vahel läheb suureks, lahkub maa sool ehk veeblid.

Lahendusena nägi ta seda, et ka kaitsevägi muutuks ise efektiivsemaks ja kasutaks raha nii, et personali jaoks jääks seda rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles